Bordo ekipa na Malti
0

Igrači Sarajeva proslavili Gujićev rođendan, spremni za Hibernians

Klix.ba
Igrači FK Sarajevo se nalaze na Malti, gdje ih u četvrtak očekuje uzvratni susret 1. pretkola Evropske lige protiv Hiberniansa. Atmosfera je odlična, a ekipa je spremna za utakmicu.

Sarajevo je prošle sedmice pobijedilo ekipu Hiberniansa rezultatom 5:2 te će u četvrtak pokušati potvrditi prolaz u 3. pretkolo Evropske lige. Ipak, našli su vremena i za proslavu rođendana Borisa Gujića, desnog beka FK Sarajevo, koji je sinoć sa klupskim kolegama proslavio svoj 26. rođendan.

Iako se slavilo, igrači Sarajeva se ne opuštaju, uprkos prednosti s kojom dočekuju revanš.

"Opuštanje u bilo kakvom smislu ne smijemo dozvoliti. Napravili smo prilično dobar rezultat i nadam se da ćemo cijeniti ono što smo pokazali na Koševu te ostvariti pobjedu i u uzvratnom meču. Ekipa Hiberniansa je ostavila pozitivan utisak. Mislio sam da je to manje kvalitetan tim. Ipak, vidjevši njihov trud u Sarajevu, svjesni smo da je neophodno dati sve od sebe i na Malti. Potrudit ćemo se da osiguramo plasman u drugo pretkolo. Volio bih da što više navijača nakon toga dođe u Sofiju i da nas podrže, kao što uvijek rade", kazao je Adi Adilović, prvi golman FK Sarajevo.

Susret između Hiberniansa i Sarajeva se igra u četvrtak.