Bordo ekipa ide na Levski iz Sofije
0

Golijada na Malti, Sarajevo u 2. pretkolu Evropske lige

Piše: D. B.
Večeras je Sarajevo u okviru prvog pretkola Evropske lige odigralo uzvratnu utakmicu protiv ekipe Hiberniansa s Malte. Na Koševu je u prvom susretu bilo 5:2 za bh. predstavnika, a revanš utakmica je završena rezultatom 4:4. Bordo ekipa se tako plasirala u 2. pretkolo, gdje će igrati protiv Levskog iz Sofije.

Početkom utakmice je ekipa Sarajeva bila konkretniji protivnik iako je iz prvog susreta donijela značajnu prednost. Hadžić je u dva navrata u prvih deset minuta odlično šutirao, ali gola nije bilo. Prečka je bila saveznik domaćih nakon jednog od pokušaja novog igrača Bordo ekipe. No, Hadžićev se trud isplatio u 13. minuti kada je svoju ekipu doveo u vodstvo nakon asistencije Suljića.

Nakon vodećeg gola Sarajeva, ekipa Hiberniansa je napravila nekoliko odličnih prilika. Golman Adilović je sjajno reagovao, ali je savladan u 22. minuti kada je za 1:1 pogodio Dias. Minut nakon toga naš predstavnik u Evropskoj ligi ponovo dolazi u vodstvo. Ovog puta je strijelac bio Suljić.

Sarajevo je u 27. minuti došlo do prednosti od 3:1, kada je Sesar ubacio iz kornera, a Hadžić postigao svoj drugi pogodak na ovom susretu.

Igrala se 35. manuta kada je ekipa Hiberniansa smanjila rezultat na 2:3. Strijelac je bio ponovo Dias. Domaći se nisu zaustavljali te su postigli još dva pogotka. Dvostruki strijelac, u 40. i 44. minuti, bio je Farrugia. Prvo poluvrijeme sa čak sedam pogodaka je završeno u korist domaćih rezultatom 4:3.

U nastavku utakmice je prvu priliku imao Husejinović, ali gola za Sarajevo nije bilo. Do samog finiša susreta se igralo na sredini terena, a onda su uslijedile prilike za Hibernians, uglavnom preko veoma opasnog Diasa, no, promjene rezultata u korist domaćih nije bilo. Sarajevo je u posljednjim trenucima susreta poravnalo preko Šunjevarića. Utakmica je završena rezultatom 4:4. Bh. predstavnik će u 2. pretkolu Evropske lige igrati protiv Levskog iz Sofije.

  1. pretkolo Evropske lige:

Hibernians - Sarajevo 4:4 (Hadžić 13.,27., Suljić 23., Šunjevarić 90., Dias 22., 35., Farrugia 40., 44.)