1. pretkolo Evropa lige
131

Potop Hiberniansa na Koševu, Sarajevo slavilo 5:2

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige između Sarajeva i Hiberniansa slavili su domaćini. Rezultat je bio 5:2.

Igrači Sarajeva su odlučno otvorili utakmicu i poveli na samom startu preko Suljića koji je na odličnu asistenciju Husejinovića doveo svoju ekipu u vodstvo već u 2. minuti.

Dobru akciju Bordo tima bilježimo u 17. minuti. Suljić je odlično spustio loptu za Čomora koji ne uspijeva zatresti mrežu Maltežana.

Tri minute kasnije stiže kazna. Gosti poravnavaju rezultat pogotkom Farrugie. Nakon izjednačujućeg pogotka Sesar je imao dvije prilike, ali lopta oba puta ide preko gola.

U 33. minuti Hibernians dolazi u vodstvo nakon dobro izvedenog kornera. Strijelac je bio Rodolfo Soares. Kad se činilo da će gosti na pauzu otići s golom prednosti, Torlak pogađa za 2:2. Ipak, navijači su igrače Sarajeva na pauzi ispratili zvižducima.

Domaći nogometaši dobro su otvorili drugo poluvrijeme. U 52. minuti Soares je srušio Husejinovića u kaznenom prostoru i dobio crveni karton, a Karamtić povećava vodstvo tima s Koševa na 3:2.

Uslijedili su napadi domaćih igrača, koji su po svaku cijenu željeli zabiti barem još jedan pogodak. To se desilo u 79. minuti.

Karamatić upošljava Hadžića koji je loptu pospremio u mrežu za vodstvo Sarajeva 4:2. Svoju nadmoć domaći igrači krunisali su pogotkom u samom finišu utakmice.

Sesar je izveo korner, a Tatomirović pogađa za 5:2.

Evropa liga, 1. pretkolo:

Sarajevo-Hibernians 5:2