Revanš Evropske lige
0

Sarajevo potvrđuje prolaz na Malti, Borac na teškom ispitu

Piše: Edin Isanović
Igrači Sarajeva vjeruju u prolaz
Igrači Sarajeva vjeruju u prolaz
Uzvratne utakmice Hibernians - Sarajevo i Čelik iz Nikšića - Borac, u okviru 1. pretkola Evropske lige, na programu su danas. Bordo tim ima visoku prednost od tri gola razlika (slavili 5:2), dok će timu iz Banja Luke trebati pobjeda (u gradu na Vrbasu bilo 2:2) za nastavak u takmičenju koje je po rejtnigu drugo na Starom kontinentu.

Prvi šef struke Sarajeva Dragan Jović napominje da je Hibernians na Koševu postigao dva pogotka. Poziva na oprez.

"Mi smo favoriti, ali to trebamo pokazati i na terenu. Sada vrlo dobro znamo sve o suparniku. Sigurno je da smo veliki izazov za Hiberninas koji će težiti da ostvari povoljan rezultat", kaže Jović koji može računati na usluge Zorana Beloševića (nije igrao u prvom meču zbog kartona).

I Boris Gujić sa dosta optimizma gleda na uzvratni meč.

"Kvalitetnija smo ekipa od Hiberniansa. Mislim da neće biti nikakvih problema i da ćemo se plasirati u drugo pretkolo. U prvom meču smo vidjeli da tim sa Malte ne smijemo potcijeniti. Naša motivacija mora biti na nivou kako bismo osigurali siguran prolazak dalje", izjavio je Gujić za portal Klix.ba.

Žarko Karamatić je novo lice u bordo svlačionici. U prvom dvoboju odigrao je drugih 45 minuta. Za taj period uspio je postići pogodak, upisati dvije asistencija za gol i pogoditi stativu. On smatra da je prolaz u drugi krug osiguran na najvećem bh. stadionu.

"Siguran sam da ćemo dati maksimum od sebe i nadam se pobjedi", rekao je Karamatić.

Utakmica na Malti počinje u 19:30 sati.

Sa utakmice u Banjoj Luci (Foto: G. Kec/Klix.ba)
Sa utakmice u Banjoj Luci (Foto: G. Kec/Klix.ba)
Drugi bh. predstavnik banjalučki Borac imat će mnogo teži zadatak. Nakon remija na svom terenu izabranici Slaviše Božičića trebaju pobijediti u Nikšiću (teško je očekivati da će biti 3:3 ili 4:4) kako bi eliminisali tim iz Crne Gore.

Strateg Borca vjeruje u uspjeh.

“Mislim da smo kvalitetni. Treba nam pobjeda i učinit ćemo sve kako bi uzdignutih ruku dočekali kraj meča. Ja sam optimista”, naglasio je Božičić.

Utamica u Nikšiću počinje u 17:30 sati.