Evropska liga
0

Sarajevo i Borac žele samo pobjedu

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Bh. predstavnici u Evropskoj ligi, Sarajevo i Borac, danas igraju prve utakmice 1. pretkola. Na stadionu Asim Ferhatović Hase gostuje Hibernians sa Malte, dok na banjalučki Gradski stadion stiže Čelik iz Nikšića.

U bordo taboru naglašavaju da respektuju suparnika, da se radi o ozbiljnom rivalu, ali da je pobjeda jedina riječ koja se spominje u svlačionici.

"Svaki trijumf je veliki kapital pred uzvrat, najvažnije je pobijediti. Za mene bi bilo idealno kada bismo slavili sa 3:0, mada bih sada potpisao i 2:0", rekao je prvi šef struke tima sa Koševa Dragan Jović.

Zijad Švrakić pomogao treneru Bordo tima

Strateg Sarajeva je istakao kako mu je dosta informacija o Hiberniansu dao Zijad Švrakić, nekadašnji igrač tima sa Koševa, koji je nekoliko godina radio na Malti. "On je naglasio kako ovaj klub ima kontinuirano dobre rezultate za razliku od drugih timova koji povremeno 'bljesnu'. Pozvao je na oprez. Mislim da ćemo ozbiljnim pristupom doći do rezultata koji će nam osigurati put prema konačnom cilju. Tako ćemo se i ponašati na terenu“, tvrdi Jović koji će biti lišen usluga Krpića (povreda) i Beloševića (žuti kartoni).

Trener gostiju Michael Woods, koji je nedavno preuzeo ekipu, osvojio je tradicionalni Euro Cup na Malti. To je donijelo određenu dozu optimizma i samopouzdanja pred gostovanje u glavnom gradu BiH.

"S obzirom na to da smo mi poluprofesionalni, a Sarajevo profesionalni tim, to je različit nivo između ova dva kluba. No, ja vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat na Koševu", istakao je Woods.

Utakmica na najvećem bh. stadionu počinje u 19:30 sati. Prijenos nije dogovoren ni sa jednom TV kućom. Cijena ulaznica je 10 KM za istok i 6 KM za sjever.

Božičić: Igrat ćemo napadački

Drugi bh. predstavnik Borac ugostit će Čelik iz Nikšića. Slaviša Božičić, trener Banjalučana, je optimista.

"Mi ćemo igrati napadački u ovom meču. U našoj svlačionici stanuje optimizam i uvjeren sam da ćemo pobijediti jedan respektabilan tim", istakao je Božičić.

Gosti u grad na Vrbas dolaze sa namjerom da ostvare povoljan rezultat pred uzvrat. Naglašavaju kako imaju iskusnu ekipu koja može parirati Borcu.

Smatraju da će putnika u 2. pretkolo takmičenja, koje je po rejtnigu drugo u Evropi, odlučiti okršaj u Nikšiću za sedam dana.

Utakmica u Banjoj Luci počinje u 21:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.