Nogomet
15

Guardiola: Arsenal sam jedini htio izbjeći

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AFP)
Josep Guardiola (Foto: AFP)
S mnogo opreza govorio je trener njemačkog nogometnog kluba Bayerna, Pep Guardiola, nakon što ga je žrijeb osmine finala Lige prvaka spojio s Arsenalom.

Bit će to repriza prošlosezonskog duela ove dvije ekipe u ovoj istoj fazi takmičenja, a razlika je u tome što je prije 10 mjeseci na klupi Bayerna sjedio danas penzionisani Jupp Heynckes. Bayern je tada slavio u Londonu s 3-1, a Arsenal u Minhenu s 2-0. Dalje je prošao bavarski sastav zbog pogotka više u gostima.

Obje ekipe trenutno drže vrhove prvenstvenih tabela u Engleskoj i Njemčkoj, a trener aktuelnog branitelja naslova u ovom takmičenju smatra da Bayern nije mogao proći gore.

"Jako dobro poznajem Arsenea Wengera, kao i njegove igrače. Od svih drugoplasiranih ekipa iz grupne faze takmičenja Arsenal sam jedini htio izbjeći", otkrio je Guardiola iz Maroka, gdje će Bayern sudjelovati na tradicionalnom Svjetskom prvenstvu klubova.

"Ovaj nam je turnir vrlo važan, jer se, ako malo bolje razmislite, nije lagano kvalificirati za njega (pobjeda u Ligi prvaka). Stoga se želim zahvaliti bivšem treneru Juppu Heynckesu, jer bez njega i ovih igrača, ni ja danas ne bih bio ovdje", zaključio je Guardiola.

Bavarci će u polufinalu igrati protiv kineskog prvaka Guangzhou Evergrandea, dok će u drugom polufinalu zaigrati Raja Casablanca i Atletico Mineiro.