Nogomet
0

Guardiola: Veoma poštujem Wengera i Arsenal

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Uoči gostovanja kod Arsenala na Emiratesu (srijeda) u prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka Bayernov trener Pep Guardiola s velikim je poštovanjem govorio o sljedećem suparniku.

"Prema Arseneu (Wengeru, menadžer Arsenala) imam puno poštovanja. Njegovi timovi jako su kvalitetni i moram se diviti kvaliteti svojih suparnika. Igrat ćemo protiv ekipe koja je od početka sezone vodila u Premierligi, a iako su sada drugi ili treći, donedavno su bili na vrhu. To je ekipa koja uvijek igra dobro u Ligi prvaka", rekao je Guardiola.

"Posljednjih osam, devet ili deset godina igraju u Ligi prvaka i oni su posebna ekipa sa Cazorlom, Özilom, Wilshereom, Oxlade-Chamberlainom, Ramseyjem. Uvijek imaju puno dobrih veznih igrača koji dobro kombinuju. Morate igrati dobro na obje strane, u napadu i defanzivi i pokušati razumjeti njihovu igru", dodao je španski stručnjak.

Meč Arsenala i Bayerna repriza je prošlogodišnje utakmice ovih klubova u istoj fazi takmičenja. Tada je Bayern prošao zbog gola više u gostima, nakon što su u Londonu slavili 3-1, a u Minhenu izgubili 2-0.

Arsenal je neporažen u posljednjih 13 domaćih mečeva, od čega su u njih 10 upisali pobjede. Bayern je pak slavio u devet posljednjih susreta u svim takmičenjima, a pritom su postigli 28 golova.