Finansijska injekcija
136

Grad Zagreb za 20 godina u Dinamo uložio 145 miliona maraka

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je kako je njegova institucija u proteklih 20 godina u nogometni klub Dinamo uložila oko 145 miliona maraka, a sljedeći projekt je novi stadion.

"Nije Dinamo slučajno uspio. Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 miliona kuna (oko 145 miliona maraka). Treba ulagati u sport, prepoznati sport. Jedan od tri projekta je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona na istom mjestu. Dok se usaglasimo oko nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat", kazao je Bandić, a prenosi Index.hr.

Podsjetimo, predsjednik Modrih Marko Barišić je početkom mjeseca istakao kako "bez stadiona nema ni Dinama" te najavio izgradnju novog stadiona u 2021. godini.

Bandićeva izjava kako za početak projekta izgradnje novog stadiona nedostaje samo pečat samo je jedna u nizu lijepih vijesti za navijače Dinama, koji je nedavno razbio Atalantu 4:0 na startu Lige prvaka.

Ranije je naglašeno kako će Dinamu uzor biti stadion u Beču na kojem igra Rapid, a koji ima kapacitet od 28.000 sjedećih mjesta.