Uputio otvoreno pismo
0

Gojer: Zašto neravnopravan tretman NSBiH prema FK Željezničar

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Član Predsjedništva Fudbalskog kluba Željezničar Gradimir Gojer uputio je otvoreno pismo Komitetu za normalizaciju Nogometnog saveza BiH (NSBiH) u povodu kazne koju je krovna kuća bh. nogometa izrekla njegovom klubu.

"Posljednje odluke Komiteta za normalizaciju kao i ostalih organa Nogometnog saveza BiH pokazuju izrazitu netrpeljivost, pa i sasvim određenu pristrasnost prema FK Željezničar. Drakonska kazna kojom su kažnjeni navijači našeg kluba kao i FK Željezničar u cjelini pokazuju da je i u nogometnoj organizaciji na djelu niz truhlih političkih kompromisa čija su žrtva igrači, navijači i simpatizeri FK Željezničar.

Posljednja kazna kojom smo kažnjeni je uistinu nerazumna i uistinu anti-bosanskohercegovačka. Uvijek ću podržavati Srbe, Hrvate, Bošnjake , Židove, navijače FK Željezničar koji neće da zaborave zločin u Srebrenici", navodi se u saopćenju.

Gojer u otvorenom pismu pita čelike Komiteta za normalizaciju NSBiH, kakva je greška navijača, kada izvjese jedini logičan transparent: "Nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu" ?

"NSBIH nikada nije kaznio dodatnom kaznom one koji vješaju transparente: 'Nož, žica, Srebrenica'. Ponosan sam, i to javno kažem na navijače FK Željezničar koji neće i ne mogu da zaborave zločine u Srebrenici, a naravno ni da oproste. Valjda će se netko sjetiti u NSBiH da su na pojedinim utakmicama nogometne reprezentacije BiH, a o malonogometnom susretu na Palama da i ne govorim, masovno zviždali himni BiH. Znam da mnogima u BiH smeta superiorna igra FK Željezničar, sportsko ponašanje našeg kluba i onda kada nam najbolje i ne ide na nogometnom terenu, a znam da mnogima najviše smeta što igrači FK Željezničar sa ponosom na dresu našeg kluba nose, osim klubskih znamenja i grb države BiH ?! Javno se zahvaljujem gospodinu Rodoljubu Petkoviću visokom funkcioneru Fudbalskog saveza RS koji je jedini iskreno progovorio da je: ..." član uprave FK Željezničar, Gradimir Gojer pravilno reagirao kada je na stadionu Grbavica skandiran sramni slogan" Ubij Srbina ".

Nakon toga, imam pravo da kažem da dok god Komitet za normalizaciju ne donese konačnu odluku u slučaju vješanja transparenata 'Nož, žica, Srebrenica' i to masovno diljem stadiona u RS imam pravo prosvjedovati zašto se kažnjava FK Željezničar i imam pravo stati u zaštitu navijača FK Željezničar kojima je jedini grijeh u ovoj državi što vole svoju državu BiH. Očekujem od gospodina Ivice Osima da zaštiti klub čija je legenda od nerazumne politike kojom se jedino Željezničar i njegovi navijači drakonski kažnjavaju", navodi se u otvorenom pismu Gradimira Gojera.