{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema opravdanja za uvredljiva skandiranja na sinoćnoj utakmici

13.8.2012. u 16:15
0
96
Nema opravdanja za uvredljiva skandiranja na sinoćnoj utakmici
0
Nema opravdanja za uvredljiva skandiranja na sinoćnoj utakmici
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
U povodu sinoćnjih uvredljivih poruka upućenih s tribina i neprimjerenog ponašanja jednog dijela publike na stadionu Grbavica saopštenjem za javnost oglasilo se čelništvo Fudbalskog kluba Željezničar istakavši da ne podržavaju bilo kakve uvredljive parole i skandiranja na nacionalnoj, kao ni na bilo kojoj drugoj uvredljivoj osnovi.
"Željezničar je oduvijek bio klub koji propagira jednakost, suživot i ravnopravnost. To je uvijek bio i bit će klub svih onih koji ga doživljavaju kao svoj, bez obzira na naciju ili vjeru, na što smo posebno ponosni i čega smo s vremenom postali svojevrsni simbol. Naši navijači su, kao neizostavni dio te priče, uvijek bili svjetla tačka te i sami predstavljaju multietnički spoj. Svemu ovome u prilog idu i ne tako davna gostovanja banjalučkog Borca koji je na Grbavici odnosio bodove i osvajao trofeje, a naši navijači su pokazivali svoju veličinu nagradivši ih na kraju aplauzom za poštenu sportsku borbu", navedeno je u saopštenju.

Sinoćnja dešavanja su, kako ističu, nešto sasvim suprotno od tih principa i to se ni na koji način ne može opravdati.

"Mala je utjeha činjenica da je to vjerovatna reakcija na nesportski ambijent koji je dva puta u toku prošle sezone pratio naše utakmice u Banjoj Luci ili to što je sinoćnje skandiranje djelo manjine. Uprkos tome što su istinski navijači brzo reagovali i okrenuli navijanje u pravom smjeru, šteta je već bila učinjena. Svjesni smo toga, kao i da će za ovo sigurno uslijediti i kazne od strane Saveza", navode iz FK Željezničar.

U klubu s Grbavice su uvjereni da iza ovog čina ne stoje njihovi istinski navijači jer su oni, poručuju Plavi, tu da pomognu svom klubu i bodre ga na putu ka boljim rezultatima, kao što su to učinili nebrojeno puta dosad, u vrijeme uspona i rezultatskih padova.

Na kraju saopštenja istakli su da neće odstupiti od svog glavnog cilja - da Željezničar u svakom pogledu bude vodeći bh. klub, odnosno klub koji će biti primjer ostalima.

"Neizostavan dio u ostvarenju tog cilja su poštivanje ranije spomenutih principa, odgovornost prema bh. društvu u cjelini, ali i stvaranje sportskog ambijenta za sve naše goste. Naravno, zajedno sa našim vjernim navijačima", navode iz FK Željezničar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: