Apel iz FK Željezničar
0

Navijači pozvani da se vrate iskonskim vrijednostima kluba

Klix.ba
Nakon incidenata koji su se dogodili proteklog vikenda u Mostaru na dan utakmice protiv Zrinjskog, a u kojim je načinjena materijalna šteta na tri objekta i nekoliko automobila te je uhapšeno 38 navijača, klub sa Grbavice se obratio svojim fanovima i pozvao ih da se vrate iskonskim vrijednostima Željezničara.

U Željezničaru su izrazili žaljenje zbog incidenata koji su se dogodili u Mostaru te su pozvali policiju i Tužilaštvo da se aktivnije uključe u rješavanje ovog i ostalih sličnih slučajeva, da pronađu i kazne njihove izvršioce te javno objave njihova imena kako bi im se zabranio ulazak na sportske manifestacije u BiH.

“To nisu navijači, već šačica huligana i primitivaca, koji su ovim svojim činom naštetili ugledu našeg kluba svijetle devedesetogodišnje tradicije i izazvali nemir među armijom istinskih zaljubljenika u plavu boju. Mi smo svoje goste sve ove godine, a želimo i u buduće, dočekivali na našoj Grbavici u duhu sportskog navijanja, sa samo jednom željom, da naš Željo pobijedi, a ukoliko se to i ne dogodi, znali smo sportski čestitati protivniku i upravo zbog toga smo pobrali simpatije svih navijačkih grupa u BiH, a i šire. Apelujemo na istinske zaljubljenike u plavu boju da se vrate iskonskim vrijednosima našeg Želje i sačuvaju njegovo ime od grupice nedgovornih pojedinaca”, navodi se u saopćenju FK Željezničar.