Posjeta prije utakmice
0

Godinho: Trava na stadionu u Zenici se mora promijeniti

ZEDA
Carlos Godinho
Carlos Godinho
Tehnički direktor portuglske reprezentacije Carlos Godinho i predstavnik turističke agencije koja servisira sve portugalske selekcije posjetili su Zenicu i dogovorili saradnju sa hotelom Zenice gdje su bili smješteni i prilikom prošlog gostovanja u Zenici, u baražu za SP 2010.

Godinho je obišao i razgledao stadion Bilino polje, ali nije bio zadovoljan kvalitetom travnjaka.

"Prateći prostori stadiona su puno kvalitetniji nego ranije, ali trava bi se treba promijeniti na nekim dijelovima, jer je oštećena. Mislim da je teren slab i da ga treba brzo popraviti i oposobiti za igru."

"Naša ekipa je sastavljena od izuzetno kvalitetnih i skupih igrača, kao i bh. tim i ne bi valjalo da se neko od nogometaša povrijedi zbog teškog travnjaka", dodao je Godinho.

U razgovoru za Zedu Carlos Godinho je kazao da je za Portugalce dobro da se igra u Zenici, jer su nogometaši već upoznati i sa hotelom, gradom i stadionom.

"Nemamo nikakvih primjedbi za naše domaćine u gradu, jer su i prošli put bili zaista gostoljubivi. Naravno navijači su, kao i mi, željeli pobjedu i pokušavali unijeti nemir, ali sve je ipak ostalo u granicama sportskog fair-play", kazao je domaćinima Carlos Godinho.

U hotelu Zenica istakli su nam da gosti, kao niti prošli put, nisu imali nikakvih dodatnih zahtjeva i da su samo potvrdili svoj dolazak sa određenim brojem osoba.