Jedno govore, drugo rade
0

Portugalci će ipak u Zenicu, sobe u hotelu su već rezervirane

ZEDA
Ajdin Džananović
Ajdin Džananović
Dok se predsjedništvo Fudbalskog saveza Portugala dopisuje sa UEFA-om i traži da se utakmica BiH - Portugal "izmjesti sa Bilinog polja", logističari portugalskog tima već su završili sve poslove u vezi sa gostovanjem tima u Zenici. Portugalci nemaju velikih zahtjeva, jedino ne žele nikoga od državljana Portugala u hotelu Zenica za vrijeme njihovog boravka i tome će biti udovoljeno.

Prema precizno urađenom projektu za gostovanje u Zenici, saznali smo da će portugalski tim stići u srijedu, 9. novembra, u večernjim satima na aerodrom i da će odmah uz izuzetno pojačane mjere sigurnosti krenuti za Zenicu.

Kako je već poznato, u hotelu Zenica je već davno rezervirano 55 jednokrevetnih soba za portugalsku ekspediciju, dok će svi ostali Portugalci, koji stižu zbog utakmice, boraviti u nekom od hotela u Sarajevu. Niko od građana Portugala, ako nije član reprezentativnog tima ove zemlje, neće moći boraviti u hotelu Zenica tokom četiri dana boravka Ronalda, Nanija i društva u ovom objektu.

Naravno, portugalski novinari će moći normalno raditi, ali neće moći odsjesti u ovom hotelu. Za svoje potrebe portugalski tim će ponovo dovesti svoja dva kuhara, koji će zajedno sa hotelskim kuharima brinuti o ishrani ekipe.

Neslužbeno smo saznali da će se o sigurnosti portugalske reprezentacije brinuti njihov tim zaštitara i jedna gradska sigurnosna agencija.

Da bismo provjerili navedene informacije posjetili smo hotel Zenica i razgovarali sa direktorom hotela Ajdinom Džananovićem, koji nam nije mogao potvrditi neke poslovne tajne, ali nam je kazao da nemaju nikakvih ograničenja kada je u pitanju rezervacija hotelskih usluga za reprezentaciju Portugala.

"Mislim da nema nikakvih ograničenja da se utakmica igra u Zenici i mi smo sve pripremili za ponovni dolazak gostiju u naš hotel. Da, tačno je da dolaze u srijedu uveče, da su rezervirali 55 soba i da odlaze u subotu nakon doručka, to je ono što vam mogu potvrditi, a sve ostalo je naš interni dogovor sa tehničkim direktorom Carlosom Godinhom i njegovim timom."

"Naš hotel će raditi punim kapacitetom i nijednog gosta nećemo vratiti, čak ćemo imati pojačanu ponudu zbog broja gostiju. U punoj ponudi gosti će imati sve sadržaje hotela, sa našim velnes centrom, bazenom, saunom i masažom. Zbog brojnih novinara imat ćemo pojačane internet-konekcije, oni će imati i druge pogodnosti, jer predstavnici medija su nama uvijek dragi gosti. Važno nam je da gosti budu zadovoljni, a već drugi dolazak Nogometne reprezentacije Portugala pokazuje da smo odlični domaćini", kazao nam je Ajdin Džananović, direktor hotela Zenica.

Na stadionu Bilino polje ističu da su iznenađeni vijestima da travnjak nije dobar i kažu da bi se već naredni vikend mogala igrati utakmica.

Naime, nije u pitanju kvalitet travnjaka na Bilinom polju, nego problem sa drenažom u toku meča sa Luksemburgom, kada se tokom dana travnjak zalijevao da bi bio mekši, da bi samo dva sata pred meč i tokom cijele utakmice padala jaka kiša. Sve što bi trebalo danas uraditi da bi se meč igrao za dva dana je pokositi travnjak i izvaljati ga, kažu na Bilinom polju.