Stižu 9. novembra
0

Zenica je spremna za dolazak Portugalaca

Sarajevo-x.com
I pored čekanja na odgovor UEFA-e, koji za njih nije veliko iznenađenje, tehnički štab Nogometne reprezentacije Portugala bio je, a i danas je, u stalnom konkaktu sa menadžmentom hotela Zenica, gdje su još nakon izvlačenja u Krakovu rezervirali smještaj.

Rezervirali su 55 soba za svoj tim, ali se neke stvari mijenjaju pa se o tačnom broju gostiju još uvijek ne zna ništa precizno. Naravno Portugalci taje i listu gostiju, što bi moglo značiti da će portugalski selektor imati i nekih problema u vezi sa sastavom ekipe, pa nije isključeno da na butmirski aerodrom ponovno ne sleti njihova prva zvijezda Ronaldo.

Ipak, ono što je poznato za sada je da portugalski tim stiže u srijedu, 9. novembra, u večernjim satima na aerodrom Butmir i da će odmah uz pojačane mjere sigurnosti krenuti za Zenicu.

Portugalci su zatražili da u hotelu ne bude niko od portugalskih građana ako nije član reprezentativnog tima ove zemlje, što će domaćini u hotelu Zenica poštovati. Za svoje potrebe portugalski tim će ponovno dovesti svoja dva kuhara, koji će zajedno sa hotelskim kuharima brinuti o ishrani ekipe.

Sa njima bi u portugalskoj ekspediciji trebalo biti i nekoliko pripadnika portugalske sigurnosti koji bi trebali obezbjeđivati portugalsku reprezentaciju, jer su nakon ''poraza od UEFA-e'' oni sada ''zabrinuti za sigurnost''. Naravno, sve su to spekulacije bez osnova, ali se plasiraju zbog ''igranja na psihološkom planu''.

Od srijede uveče, kada dolaze u hotel Zenica, do odlaska u subotu nakon doručka, Portugalci će imati sve uslove kao VIP gosti, kažu nam u hotelskom menadžmentu.

''Nama je čast da su nam se gosti ponovno vratili i bit ćemo im dobri domaćini'', kaže nam direktor hotela Ajdin Džananović.

Da su se Portugalci pomirili sa odlukom UEFA-e pokazuje i svakodnevna komunikacija sa zaposlenicima hotela i menadžericom prodaje Mirhom Delić, kojoj su čestitali na prezentaciji hotelske ponude.

Odluka o igranju u Zenici već je probudila nogometne zaljubljenike, koji se raspituju o načinu kupovine karata, koje će se u Zenici prodavati isključivo u Centrotransovoj poslovnici.