Nogomet
14

Goal.com: Zmajevi ne predstavljaju veliki izazov za Super Orlove

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nogometni portal Goal.com objavio je danas članak pod naslovom "Razlozi zbog kojih Nigerija treba biti oprezna na Svjetskom prvenstvu" u kojem predstavljaju protivnike popularnih Super Orlova navodeći da reprezentacija Bosne i Hercegovine ne bi trebala predstavljati veliki izazov za reprezentaciju Nigerije.

U članku navode da Nigerijci imaju veliku priliku da grupu završe na drugom mjestu ispred Irana i BiH.

"Slažem se da postoji veliki razlog za optimizam i slavlje među Nigerijcima. Argentinci će im biti najveća prijetnja, ne samo zbog činjenice da imaju najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija. Ali, Super Orlovi se neće pribojavati ovog susreta. Dvije selekcije imaju iza sebe nekoliko susreta na Svjetskim prvenstvima. Bosna i Hercegovina neće biti lagan protivnik, ali imajući na umu da je Nigerija mogla biti u grupi sa Italijom, Francuskom, Engleskom i Portugalom, pa čak i Holandijom, debitanti na turniru ne predstavljaju veliki izazov", piše autor Ed Dove.

Međutim, selektor Nigerije Stephen Keshi oprezniji je u davanju izjava kada je riječ o grupi F i protivnicima njegove reprezentacije.

"Nisam siguran da je grupa lagana. Sve zavisi od toga kako ćemo se pripremiti", kazao je Keshi.

Nadalje, navodi autor, iako Super Orlovi imaju veliku priliku da prolazak dalje, trenutak dekoncentracije može ih koštati ispadanja.

"Važno je da pretpostavljena slabost naših protivnika, Bosne i Irana, ne smije voditi do zadovoljstva. Na proteklom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi naučili smo da ništa ne smije biti uzeto zdravo za gotovo", navodi Goal.com

Podsjetimo, na SP 2010. godine Nigerijci su u grupi sa Argentinom, Južnom Korejom i Grčkom iz tri utakmice osvojili jedan bod (2:2 protiv Južne Koreje). Od Grčke su izgubili sa 2:1 dok su Argentinci pobijedili 1:0. Super Orlovi su grupu završili na posljednjem mjestu te su se morali vratiti kući.