Nogomet
52

Goal.com: Argentinci i Messi pod velikim pritiskom da ponove uspjeh iz 1986.

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Portal Goal.com donio je analizu meča u grupi F između Argentine i naše reprezentacije, koji će se igrati sutra u ponoć na stadionu Maracana u Riju.

Navode da selektor Argentine Alejandro Sabella sve nade polaže u Lionela Messija, koji je pod velikim pritiskom jer se od njega očekuje da sa reprezentacijom ponovi uspjeh Diega Maradone i Argentine iz 1986. kada su postali svjetski prvaci.

Za to će, pišu, Argentini trebati ipak više od Messijeve magije, a svoj put na SP-u počinju na Maracani upravo protiv naše reprezentacije.

Kako piše portal Goal.com, Argentinci pod Sabellom imaju tendenciju da igraju na kontre, ali će kao favoriti u grupi F protiv Zmajeva biti prisiljeni da preuzmu inicijativu.

Za Argentinu, piše ovaj portal, napad će biti najbolji oblik odbrane, a u njemu će centralnu ulogu najvjerovatnije igrati Sergio Aguero, kojem će se pridružiti Gonzalo Higuain ukoliko se oporavi od povrede članka. Messi je u toj formaciji treći napadač.

Ezequiel Lavezzi bi trebao unositi živost sa klupe, dok bi Javier Mascherano i Angel Di Maria trebali pokretati sve napade Gaučosa.

Mogući sastavi timova prema portalu Goal.com
Mogući sastavi timova prema portalu Goal.com

Kada je riječ o našoj selekciji, navodi se da će se selektor Safet Sušić najvjerovatnije opredijeliti za formaciju 4-2-3-1, dakle sa jednim isturenim napadačem, umjesto sa dva, kako smo igrali u kvalifikacijama. U vrhu našeg napada, dakle, bit će Edin Džeko.

U veznom redu, ocjenjuje Goal.com, Zmajevi imaju kvalitetne kreativce Zvjezdana Misimovića i Miralema Pjanića.

Dodaju kako će Sušić morati posebnu pažnju posvetiti odbrani u kojoj mu je ključna figura kapiten Emir Spahić, te ističu da je bitno pitanje hoće li Sejad Salihović biti spreman za utakmicu, kako bi Sead Kolašinac mogao zauzeti poziciju stopera.