Nogomet
9

Messi i društvo vjeruju u pobjedu, mi vjerujemo u Zmajeve

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Argentina odradila je večeras po lokalnom vremenu posljednji trening na Maracani uoči okršaja sa bh. selekcijom. Kako javlja izvještač Klix.ba iz Brazila, selektor Gaučosa Alejandro Sabella imat će na raspolaganju sve nogometaše.

Svi su zdravi i spremni za sudar sa Zmajevima, potvrđeno je našem potalu. Trening je odrađen u sjajnom raspoloženju, a Messi i njegovi saigrači vjeruju da će pobijediti naš državni tim i stići do prvih bodova u grupi F.

Ono što posebno krasi dvostruke svjetske prvaka jeste sjajan napad koji će sa pozicije polušpica predvoditi Messi.

Sabella ima na raspolaganju još Aguera, Higuaina, Lavezzija i Palacija. Ostaje da vidimo za koju će se formaciju odlučiti šef argentinskog državnog tima. Sve sugeriše da će posljednji bedem ispred Asmira Begovića biti na velikim iskušenjima.

Selektor Argentine kazao je u subotu da je njegov posao učiniti da se prva zvijezda ekipe Lionel Messi osjeti poštovan.

"Svaki trener s igračem kao što je Messi mora sve napraviti da se taj igrač osjeća poštovan kako bi on pokazao nevjerovatne mogućnosti. Leo igra stvarno dobro", kazao je Sabella.

Priznao je da još nije odlučio hoće li se za utakmicu s BiH vratiti igri s pet igrača u odbrani, te je odbacio tvrdnje da je Argentina jedan od favorita ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, prenosi "Goal".

"Još moram razmisliti što ću. Imam još jednu noć razmišljati o sistemu. Ništa ne skrivam, samo još nisam odlučio. Ako napravim grešku i izgubimo utakmicu, onda je to trenerova odgovornost. Molim se i nadam da ću donijeti pravu odluku", završio je Sabella.

I navijači Argentine stigli su u velikom broju u Brazil. Ne razmišljaju o drugačijem scenariju osim osvajanja kompletnog plijena. Neki su se usudili prognozirati da će biti 5:0 za Gaučose.

Nadamo se da će ih naši Zmajevi razuvjeriti i da će Argentinci sutra pognute glave napustiti Maracanu, na sličan način kao i svjetski prvaci Španci nakon duela sa Holandijom!