Nogomet
3

Gareth Bale: Ovo je ostvarenje sna

Totalsport
Gareth Bale (Foto: EPA)
Gareth Bale (Foto: EPA)
Pobjedu madridskom Realu u finalu Kupa kralja donio je fantastičnim pogotkom Gareth Bale. Velšanin ističe kako je ovo ispunjenje sna, ne samo zbog pogotka kojeg je postigao.

Pogotkom za pobjedu protiv Barcelone u finalu Kupa kralja Gareth Bale je opravdao silne eure što je Real Madrid isplatio Tottenhamu za njegovo dovođenje. Velški reprezentativac nakon susreta najavio pohod i na preostala dva trofeja.

"Ovo je ispunjenje sna, ne samo zato što sam postigao pogodak već i zbog rada cijele ekipe. Osvojili smo prvi od tri preostala trofeja i borit ćemo se i za druga dva, ali već sada trebamo razmišljati o prvoj sljedećoj utakmici".

Postigao je fantastičan pogodak kada je morao otići daleko van terena da bi se othrvao Marcu Bartri i došao prije njega do lopte.

"Bio sam u punom naletu, Bartra me odgurnuo i pokušao mi blokirati putanju, ali nije uspio. Morao sam ga zaobići da bih došao do lopte. Presretan sam zbog pogotka, ali cijela ekipa je jednako zaslužna. Ovo je bila savršena večer".

Pepe je bio oduševljen Baleovim mogućnostima i načinom na koji je došao do pogotka.

"Snaga i mogućnosti Balea kod tog pogotka bili su nevjerovatni. Presretan sam, ovo je moj drugi Kup kralja u Realovom dresu, cijela ekipa disala je kao jedan", dodao je Portugalac.

Oduševljen nastupom Real Madrida bio je i Cristiano Ronaldo koji je s tribina pratio dvoboj nakon što je ispao iz kadra zbog povrede.

"Ekipa je bila fantastična, znala je kako doći do pobjede i potpuno je zaslužila stvorivši više prilika. Jako sam sretan, ovo je prvi trofej sezone i želimo i preostala dva. Želio sam igrati, ali nije još vrijeme, saigrači su odradili fantastičan posao. Nadam se da ću se vratiti do srijede, a ako ne, onda do uzvratnog susreta polufinala Lige prvaka", rekao je Ronaldo.