Nogomet
0

Ancelotti: Ovo je vjerovatno najvažniji gol Baleove karijere

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Madridski Real savladao je Barcelonu u finalu Kupa kralja s 2-1 i tako ostavio Katalonce bez još jednog trofeja. Carlo Ancelotti nakon susreta isticao je vrijednost ove pobjede.

Ancelotti je odnio taktičku pobjedu nad Gerardom Martinom i osigurao je Real Madridu 19. trofej Kupa kralja.

"Zaslužili smo, odigrali smo odličnu utakmicu i savladati vrlo snažnog protivnika. Sretan sam zbog igrača i navijača koji su toliko željeli ovu pobjedu. Bio je to spektakl na terenu i van njega", komentirao je Ancelotti.

"Pokušali smo ih pritisnuti i imati kontrolu nad igrom. U prvom poluvremenu trebali smo još bolje kontrolisati loptu, međutim imali smo previše netačnih dodavanja. Odradili smo fantastičan posao u odbrani, posebno u sredini terena gdje smo s četvoricom igrača pokušavali spriječiti njihova okomita dodavanja. Pripremali smo se za odbranu s četiri vezna igrača i napad s Baleom na krilu i bekovima koji idu prema naprijed".

Ancelotti je posebno pohvalio Balea i Isca koji su odradili jako dobru utakmicu.

"Ovo je vjerovatno najvažniji gol u Baleovoj karijeri. Svi su igrali jako dobro i kao prava ekipa, da bi pobijedili Barcelonu i morate biti savršen tim. Isco je potvrdio da je u sjajnoj formi i puno nam je pomogao u kontroli lopte. Ove sezone nije igrao puno minuta i svježiji je od ostalih".

Što se tiče Barcelone, Ancelotti tvrdi kako je i dalje vrlo težak protivnik.

"Svi kažu kako je Barcelona na kraju ciklusa, ali jako je teško igrati protiv nje. Prema mom mišljenju ovu Barcelonu ne treba otpisivati, ona je vrlo opasna ekipa. Nije joj baš sve išlo u prilog, ali još uvijek ima mogućnost osvojiti La Ligu i borit će se do kraja. Sve tri ekipe još uvijek imaju šanse za naslov prvaka", dodaje Ancelotti.