Veliki skandal
2

Franck Ribery priznao seks sa maloljetnom prostitutkom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Seks skandal u kojem su članovi francuske fudbalske reprezentacije osumnjičeni za seks sa maloljetnom marokanskom prostitutkom danas je dobio na značaju nakon što je Franck Ribery, perjanica nacionalne reprezentacije i minhenskog Bayerna priznao da je spavao sa maloljetnicom.

Osumnjičeni za učešće u skandalu su i Karim Benzema, 22-godišnji napadač Real Madrida, kao i Hatem Ben Arfa, 23-godišnji napadač Marseillea, čime su se pridružili 30-godišnjem igraču Lyona Sidneyju Govouu.

Ribery bi se mogao suočiti sa optužnicom, bez obzira na njegove tvrdnje da nije znao koliko je prostitutka imala godina kada se počeo viđati s njom.

Sva četvorica fudbalera osumnjičena su za seks sa neimenovanom francusko-marokanskom prostitutkom koju je upoznao u zloglasnom pariškom noćnom klubu Cafe Zaman, koji se nalazi na Champs Elyseeu.

U slučaju da se dokaže krivica Ribery bi mogao kaznu do tri godine zatvora i 50.000 eura kazne. Prostitucija u Francuskoj je legalna, s tim da davaoci usluga moraju biti punoljetni, prenosi Daily Mail.

Ribery je za danas zakazao press konferenciju koju je vodstvo minhenskog Bayerna otkazalo. Francuz je trebao odgovarao na novinarska pitanja dan uoči prvog polufinalnog duela nogometne Lige prvaka između Bayerna i Lyona na Allianz Areni.