Nakon seks skandala
0

Bayern otkazao Riberyjevu konferenciju za medije

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AP)
Franck Ribery (Foto: AP)
Nakon seksualnog skandala usred kojeg se našao Franck Ribery, vodstvo minhenskog Bayerna otkazalo je njegovu press konferenciju zakazanu za utorak u 15 sati.

Baš je Francuz trebao odgovarati na novinarska pitanja dan uoči prvog polufinalnog sraza nogometne Lige prvaka između Bayerna i Lyona na Allianz Areni. Klub je ipak svoju zvijezdu odlučio poštedjeti neugodnih pitanja, te je za izlazak pred novinare alternativno odredio Philippa Lahma.

Ribery je u utorak prijepodne odradio prvi trening nakon otkrića informacije o njegovom sudjelovanju u pariškoj seks aferi, u kojoj je prošle godine učestvovalo više francuskih reprezentativaca i tada još maloljetna marokanska prostitutka.

Ribery, inače oženjen i otac dvoje djece, dao je u svojstvu svjedoka, kako tvrdi njegova odvjetnica, iskaz javnom tužitelju i policijskim istražiteljima u glavnom francuskom gradu. Mediji u Evropi, a pogotovo u Francuskoj i Njemačkoj, ne prestaju, međutim, nagađati o vjerovatnosti da je upravo 27-godišnji ofanzivni veznjak Bayerna i jedan od trenutno najatraktivnijih nogometaša na tržištu baš taj nogometaš koji je imao odnos s "marokanskom prostitutkom-Lolitom", kako na naslovnici, naprimjer, navodi Berliner Kurier.

Bayernov direktor Christian Nerlinger novinarima je kazao da je za Riberyja "u ovom trenutku najbolje okrenuti se sportskim pitanjima, baš kao i Bayernu", uskrativši komentar kluba na događanja oko Riberyja. Zasad slučaj ne komentiraju ni iz Francuskoga nogometnog saveza (FFF).

Nastala situacija prolongirat će, smatra Nerlinger, Riberyjevu odluku oko ostanka ili odlaska iz bavarskog kluba.

Madridska Marca pak piše da se Real Madrid nakon svog negativnog publiciteta ohladio oko zanimanja za Francuzove usluge.