L'Equipe
0

Ribery i Govou ispitani u slučaju maloljetne prostitutke

Totalsport
Franck Ribery (Foto: Reuters)
Franck Ribery (Foto: Reuters)
Najbolji francuski nogometaš današnjice, Bayernov veznjak Franck Ribery, dao je iskaz u svrhu istrage o slučaju maloljetne prostitutke u jednom elitnom pariškom noćnom klubu.

Informaciju je objavio pariški sportski dnevnik L'Equipe, rekavši da je na informativnom razgovoru kod policijskih istražitelja bio i nogometaš Lyona Sidney Govou.

Da je to zaista tačno saopćenjem je potvrdila Riberyjeva odvjetnica Sophie Bottai.

"Moj je klijent, kao i još jedan drugi francuski reprezentativac, dao iskaz kao svjedok u policijskoj istrazi. Tu za njega afera završava. Ni zašto ga se ne tereti", objasnila je Riberyjeva zastupnica.

L'Equipe također piše da će policija ispitati još dvojicu francuskih reprezentativaca: jednog igrača koji igra u Španiji, te jednog "iz kluba s juga Francuske".

Isti izvor piše da je Ribery istražiteljima rekao da nije bio svjestan činjenice da je prostitutka iz Cafea Zaman, smještenog na Champs-Elyseesu, maloljetna.

Ime nogometaša koji je s tada (2009. godine) maloljetnom, a danas punoljetnom prostitukom spavao tako još uvijek nije objelodanjeno. Za takav prestup francusko zakonodavstvo predviđa makismalnu trogodišnju kaznu zatvora te novčanu kaznu od 45.000 eura.