Reakcija s Grbavice
166

FK Željezničar: Visina kazne za sudiju Bandića je rekla sve, na terenu smo dokazali ko je bolji

Piše: N. K.
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Komitet za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je donio odluku da se sudija Antoni Bandić iz Gruda odstrani sa premijerligaške liste sudija.

Podsjetimo, Bandić je u utakmici između Radnika i Zrinjskog (1:2) u 9. kolu kolu Lige za prvaka BiH imao nekoliko pogrešnih odluka, kao što je isključenje Pere Stojkića iz Zrinjskog te dosuđivanje diskutabilnog penala za goste iz Mostara.

Zbog utakmice u Bijeljini danas su se oglasili iz FK Željezničara poručivši da će cijeli slučaj predati UEFA-i, a ubrzo je i stigao odgovor od HŠK Zrinjski, koji tvrdi da su ih Plavi optužili bez dokaza.

"Visina kazne Antoniju Bandiću je rekla sve. FK Željezničar se nada da će Nogometni savez BiH kroz analizu sezonu istražiti sve utakmice te da će iskorijeniti negativne pojave, koje su ove sezone evidentne. Uostalom, mi smo na terenu, u međusobnim duelima protiv Zrinjskog, dokazali ko je bolji", prokomentarisali su za portal Klix.ba iz FK Željezničara odluku NSBiH o suspenziji Bandića.

Inače, sudija iz Gruda bit će izostavljen u narednoj sezoni s mečeva najvišeg ranga bh. nogometa, a vrijeme će pokazati hoće li se na istu vratiti.