Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno da može,evo ja kao Musliman,molim Safeta Sušića da pozove u reprezentaciju Milana Đurića,jer je u vrhunskoj formi i plus igrao je za mladu reprezentaciju...
Ti kao musliman sa velikim M ne postojiš od '90-ih. Tvoja VJERA nije i tvoja ETNIČKA pripadnost, brate.
SVI VOLE POBJEDNIKE :DD
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Da, a klasičan primjer ujedinjenja je kamenovanje navijača BiH u Doboju....
de bolan pustite fudbal gluposti dajte hljeba i posla ko gleda ove neljebare grobare, daj te posla i hljeba nemam ja nista sto dzeko zabije gol hahaha haha
Svaki gradjanin BiH treba da zna da dokle god postoji napetost u jednoj drzavi kakva je BiH , neko od toga vidi korist. Pa zamislite da se pomiri gradjanstvo ili narodi u BiH pa da kao jedna drzava idemo u ekonomski oporavak kao i sport. Bili sila u Evropi, ovako, neko ipak vidi interes. Vidite i sami sta se radi po svijetu. Sve drzave koje su imale takozvane diktatore su imale pticijeg mlijeka i meda , sigurnos, zdravstveno, skolstvo, socijalno sve osigurano, niko ni za cim nije patio, jednom rijecju, bio je raj. Neko je tu vidio korist i uspio podijeliti preko politicara narod i evo gledamo i uzivamo u stravi i uzasu. Na dalje, . Kako to da Srbi ne zele da igraju za BiH drzavni tim a da ne zele ni da navijaju pa se tome jos i cudom cude, a u isto vrijeme ne vole ni nase zastave> Vole samo ono sto oni priznaju. Nemoj da se cude onda sto ni Bosnjaci iz Srbije, ne zele da igraju za njihove zastave, himne i obiljezja. Primjer je Ljajic , a bit ce ih jos. Ovo je totalno lose .
Da se nama riješiti recesije mozgova političkih i medijskih a za narod bi bilo lako sve ostalo. Svi bi volili svoju Bosnu u kojoj su rođeni oni i njihovi pra pra djedovi.
Kao vodeci mediji, i kao kvalitetni sociolozi morate da zivite ovdje dugo dugo da bi razumijeli barem dio stanja ovog drustva. Nemojte da se pravite pametni kao i prije 20 godina.
Teška partija,mislim da od toga nema ništa.Srbi će i daqlje navijati za Srbiju,Hrvati za Hrvatsku,a bošnjaci za bih. Jednostavno nema od toga ništa i to je to,da bez veze ljude ne dovode u zabludu.Što mislite što bi se desilo kada bi bih igrala u Širokom Brijegu ili b.Luci pa nitko za nju ne bi navijao. Mislim da je to realnost.
Da BiH bude drzava kako zasluzuje, treba samo simetricnost sa susjedima,dakle, sve sto srbi u BiH traze za sebe to isto srbija treba da dozvoli Bosnjacima u srbiji, a isto tako sa hrvatima, pa ako srbi i hrvati traze da se "odvoje" od BiH, onda isto dozvoliti Bosnjacima u hrvatskoj i srbiji da se odvoje od tih drzava, ako su srpski i hrvatski predstavnici u vlasi u BiH to treba i Bosnjacima dozvoliti u susjednim drzavama isl... A da bi bio mir na ovim prostorima to se mora kad tad uraditi, sto trazis za sebe to isto moras drugom da dozvolis, to je rjesenje i to ce se desiti kad tad, milom ili silom, ili ce srbi i hrvati imati ista prava kao Bosnjaci u tim drzavama ili ce Bosnjaci imati ista prava kao oni u BiH.
To bi moglo biti kad bi Bosnjaci u Srbiji ili Hrvatskoj cinili procentualno stanovnistva koliko i Srbi i Hrvati u BiH. Pitao bih ja vas za koga bi navijali i kako bi se ponasali u tim drzavama da vas ima recimo 30%. A ovako sa 1-2% stanovnistva u susjednim drzavama i jeste samo nacionalna manjina, kao sto su Crnogorci ili Madjari u BiH.
Moze normalne , ljude koji su sa srcema za Bosnu i Hercegovinu, ljubomorne i pogane nikad umrijece sa mrznjom
Ma jok nego ce nas Covic,Bakir,I Dodik pomirit mamu onu nenormalnu
...ne borimo se mi sa recesijom...u neindustrijaliziranoj zemlji sa skoro nikakvom privredom i privatnim sektorom NE MOZE BITI RECESIJA... ...recesija se desava u drzavama gdje je sve izgradjeno i sve uradjeno...tj zapadnim zemljama mi se suocavamo sa velikim gubicima zbog nakaradnog sistema za lokalne feudale tj.mafijase i korupcije jer ovo vam dodje ko Sarajevski vodovod...80% sredstava koje poteknu se izgubi "neznano" gdje na putu ka cilju! a domaci mocnici su jos fino podmazani da PODUPIRU IZVOZ NOVCA iz bih na svaki moguci nacin! - odmah jedan primjer za laika da lakse svati! BHTELECOM "podari" POSAO ZAGREBACKOJ firmi i direktno plasira stotine miliona maraka u zagreb... umjesto po zakonu taj posao bi trebao pripasti BH FIRMI koja bi zaradila te novc.e...platila PDV od zarade...podjelila plate domacim ljudima...koji isto tako platili doprinose drzavi...izdrzavali porodicu i taj novac bi bio ponovno trosenjem upumpan u bh privredu...i tako u krug!
U pravu je covjek.Ja kao Hrvat,nisam za nikakvo ocijepljenje Bosne.Ali jesam da se vise postivaju prava Hrvata,kao konstutivnog naroda.Da Bosnjaci kao vecinski narod malo bolje cijene,i priznaju Hrvate.I da gradi bolje odnose sa njima,jer samo tako moze naprijed ova drzava.Jer nema veze koga ima vise,bitno je da se postivamo,priznajemo,i da imamo razumijevanje za drugoga.
slazem se, i ja vas kao narod duboko cijenim, zene su vrijedne, ciste a muskarci dobri domacini. prvo krenite sa skidanjem bobanovih zastavica po hercegovini (tzv.zapisavanje teritorija,oprosti na izrazu). time pokazujete svoj strah a ostale iritirate. kad se ne budemo takmicili ciji ce zvonik,munara biti vece (a i kriz) stvorice se pozitina atmosfera koja svima prija. pozdrav
registrant, oprosti, da ne bude da furam nacionalizam, ali ne moze se skidati zastava da bi se vama udovoljilo ili da se mjenjaju za nove. To nije zapisavanje teritorija, vec identitetsko obiljezje. Zastava hrvatskog naroda u BiH je potpuno legitimna s obzirom da su Hrvati dio BiH, jel da? Od toga prvo moras da krenes, dakle moras da postujes tudji identitet i simbole i da zivis sa tim, kao sto ce i drugi da postuju tvoje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako igraju u repci kao sto si pisete: " fudbaleri bez obzira u šta vjeruju i kako se mole" zasto nebi u BiH mogli svi zajedno da zive, isto kao sto futbaleri zajedno igraju na terenu, bez obzira u sta se vjeruje i kako se mole. Evo prvo kreni sam od sebe ... mene iskreno boli odavno ovo sto preko dvoje visi ko je sta i u sta vjeruje ... Evo ja cu ti jedno reci ... musliman sam! Al u zivotu me je vise zajebao musliman nego pravoslavac ili katolik. Zato sam se mnogih sto klanjaju i poste rijesio. Ljudi koji nepostuju svoju vjeru pa cak svoju majku, nemaju sta trazit u mom zivotu. Ovo ce se rijesiti jednog dana, al ce potrajati. Bicemo mi, vi, jednog dana svi samo Bosanci, al ce potrajati.
Molim Vas da ovaj tekst Sulejmanu i Draganu proslijedite. Hvala.
Evo bas za vikend sam posjetio Doboj i raja iz Doboja porucuje da ne pristaju ni na kakva udruzivanja do daljnjeg!!
Bosna je šampion OOOOooooooOOOO
Moze malo sutra ujediniti,ove fasiste koje zive u nasoj drzavi ne moze smiriti ni genocid a kamo li fudbal. No ipak treba pokusati...ovaj mislim na genocid