Nogomet
13

Finale Copa Americe: Argentici žele prvi trofej nakon 22 godine

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Argentinski nogometaš Lionel Messi izjavio je da su on i njegovi saigrači očajni u želji da osvoje Prvenstvo Južne Amerike u Čileu.

Argentinci se od 22 sata sastaju sa selekcijom domaćina Čileom i borit će se za svoju prvu titulu na nekom velikom takmičenju nakon 22 godine.

"Ova generacija očajnički želi da osvoji trofej sa nacionalnim timom. Kao tim, zaslužujemo da osvojimo nešto i titula na Copa Americi bi nam mnogo značila pošto smo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bili toliko blizu", rekao je Messi.

Uz Messija, glavne zvezde argentinskog tima su Sergio Aguero, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Carlos Tevez i Gonzalo Higuaín.

"Ako ova generacija ne osvoji nijedan trofej, žalit ćemo za tim do kraja svojih života", naglasio je Aguero.

Ukoliko Argentinci osvoje titulu, izjednačit će se sa Urugvajem po broju trofeja na Copa Americi, pošto će imati 14.

Čile, koji predvode Alexis Sánchez i Arturo Vidal, juri svoju prvu titulu na takmičenju na kojem je četiri puta bio vicešampion. Domaćin šampionata nikad nije pobijedio Argentinu na Copa Americi u 24 pokušaja, ali je sigurno da će ove večeri imati veliku podršku, pošto je Nacionalni stadion u Santiagu gotovo rasprodat.

"Za mnoge bi bilo dovoljno plasirati se u finalu. Ali, šta bi moglo da bude bolje od titule na domaćem terenu", rekao je golman Čilea Claudio Bravo.