{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"FIFA je nerazumna"

T
11.7.2010. u 14:08
0
11
"FIFA je nerazumna"
0
"FIFA je nerazumna"
Mandla Mandela
Mandla Mandela, unuk bivšega južnoafričkog predsjednika i višedesetljetnog robijaša zbog svoje borbe za rasnu jednakost, žestoko se na dan finalne utakmice SP-a obrušio na Svjetsku nogometnu federaciju (FIFA).
Porodici Nelsona Mandele smeta neviđen pritisak iz FIFA-e na 91-godišnjega ostarjelog nobelovca, koja pod svaku cijenu pokušava dovesti Mandelu na zatvarajuću utakmicu Španije i Holandije, te dodjelu medalja pri svečanosti koja će uslijediti.

"U FIFA-i uopće ne razumiju običaje i tradiciju našeg naroda, pa tako i naše porodice, koja još uvijek tuguje za Zenani", kazao je Mandla Mandela podsjetivši na činjenicu da je 13-godišnja Mandelina praunuka poginula u automobilskoj nesreći dan uoči otvaranja Svjetskog prvenstva.

"Naša se porodica povukla iz svih mogućih javnih djelatnosti zbog tugovanja za Zenani, ali iz FIFA-e nas svejedno izlažu nevjerovatnom pritisku da se djed pojavi na finalu. Odluka je samo na njemu, na tome kako će se osjećati, kao i na tome što će reći njegovi liječnici".

"Smeta me što su iz FIFA-e zapeli samo za svoju proceduru, bez da su pokazali imalo obzira za naše običaje", rekao je Mandelin unuk.

Još uvijek nije poznato hoće li Mandela doći na finale. O tome ovisi i protokol dodjele medalja i pehara pobjedniku na kraju utakmice. U Blatterovomu bi društvu Mandela trebao predati pehar kapetanu pobjedničke reprezentacije na johanesburškom stadionu Soccer City.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: