Sepp Blatter
0

"Nadam se da će Nelson Mandela otvoriti SP"

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: AP)
Sepp Blatter (Foto: AP)
Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), nada se da će zdravlje poslužiti Nelsona Mandelu kako bi mogao službeno otvoriti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 11. juna u Johannesburgu.

Neslon Mandela, revolucionarni vođa i državnik čijim je naporima okončan režim apartheida u Južnoj Africi, posljednji puta se u javnosti pojavio 11. februara prilikom proslave 20-godišnjice njegovog puštanja iz zatvora.

Njegovo dugogodišnje robijanje je postalo simbol borbe protiv apartheida. Iako je bio osuđen na doživotni zatvor, pod pritiskom javnosti ga je vlada Južnoafričke Republike pustila na slobodu 1990. godine. Mandela je od 1994. do 1999. godine obnašao dužnost predsjednika Južnoafričke Republike. Nakon odlaska u penziju, danas 91-godišnji Mandela se posvetio humanitarnom radu...

"Svi držimo palčeve da će Nelson Madela ostvariti svoj san. A njegov san je otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo. Mandela se dobro drži i nadamo se da će moći to učiniti", izjavio je Blatter.