Nakon loma noge
0

Fabregas počeo trčati, SP nije upitan

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Cesc Fabregas, 23-godišnja uzdanica europskog prvaka Španije, počeo je trčati i još jednom jasno dao do znanja da ne postoji upitnik pokraj njegovog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Fabregas je izvan stroja od 31. marta i prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone. U 85. minuti tog dvoboja povrijedio ga je Barcelonin kapiten i saigrač iz španske reprezentacije Carles Puyol. Kasnije je Fabregas uspješno izveo udarac s bijele tačke, ali je uz pomoć štaka i osoblja napustio teren, a pretrage su pokazale laganije puknuće u potkoljenici desne noge.

U prvi mah su najtamnije prognoze govorile da bi se moglo dogoditi i propuštanje Svjetskog prvenstva na kojem je Španija u najužem krugu favorita za krunu pobjednika.

No, odmah nakon povrede je Fabregas najavljivao da za takvo što nema šanse, a krajem ove sedmice veznjak Arsenala je počeo lagano trčati i obavljati lakše fizičke aktivnosti.

Uz to je najavio da će se reprezentaciji, potpuno spreman, priključiti 24. maja , pet dana prije prijateljske utakmice protiv Saudijske Arabije. Podsjetimo da SP počinje 11. juna.