Fizioterapeut
0

Fabregas će biti spreman za SP

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prema riječima Arsenalovog fizioterapeuta Colina Lewina, kapiten ekipe i španski nogometni reprezentativac Cesc Fabregas (22) uspjet će se na vrijeme oporaviti od povrede potkoljenice desne noge i zaigrati na SP-u u Južnoafričkoj Republici.

U 85. minuti prvog četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka između Arsenala i Barcelone (2-2) Carles Puyol je u 85. minuti startao na Fabregasa, svog reprezentativnog kolegu, te ga je povrijedio i napravio prekršaj za 11 metara. Kasnije je Fabregas uspješno izveo udarac s bijele tačke, ali je uz pomoć štaka i pomoći osoblja napustio teren, a pretrage su pokazale laganije puknuće u potkoljenici desne noge.

"Cesc se dobro oporavlja. Neće zaigrati za Arsenal do kraja sezone zbog loma fibule, ali ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno i njegov oporavak protekne prema planu, mislim da ne bi smjelo biti problema oko njegovog nastupa na Svjetskom prvenstvu", rekao je Lewin, koji je također komentirao medijska nagađanja da je Fabregas u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone nastupio već povrijeđen, a da je povredu zadobio četiri dana ranije na prvenstvenoj utakmici s Birminghamom.

"Znam da je bilo nekih napisa da je frakturu zadobio već na utakmici s Birminghamom, ali to jednostavno nije tačno. Protiv Birminghama je dobio neugodan udarac, ali sugestija da je Cesc nastupio protiv Barcelone i oko 85 minuta trčao bez problema s napuknutom fibulom je jednostavno farsa."