Za njega je sezona završena
0

Cescu Fabregasu upitan nastup na SP-u

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas, 22-godišnji nogometaš Arsenala, gotovo je sigurno nastupom protiv Barcelone završio s igrama za ovu sezonu. Ostaje mu upitan nastup na Svjetskom prvenstvu.

U 85. minuti prvog četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka između Arsenala i Barcelone (2-2) Carles Puyol je startao na Fabregasa, svog reprezentativnog kolegu, te ga opstruirao tijelom i napravio prekršaj za jedanaesterac. Uz to je i zaradio crveni karton zbog čega neće nastupiti u revanšu na Camp Nouu.

Očito je tom prilikom Fabregas teže povrijedio fibulu desne noge, ali je skupio snage još za izvođenje spomenutog jedanaesterca. Gromovito je opalio, postavio konačnih 2-2 i nakon toga više nije mogao stati na desnu nogu.

Uz pomoć štaka i pomoći osoblja je napustio teren, a liječničke pretrage tokom četvrtka (magnetska rezonanca) su pokazale laganije puknuće u potkoljenici desne noge.

"Fabregas je doživio lakše puknuće desne fibule. Slijedi mu oporavak, a prve naznake govore da neće biti u stanju igrati nogomet u narednih šest sedmica. Želimo mu brz i uspješan oporavak, no nažalost na njega više ne možemo računati u ovoj sezoni", stoji u saopćenju londonskog kluba.

Tek će se vidjeti hoće li se Fabregas oporaviti do 11. juna kada u Južnoafričkoj Republici započinje Svjetsko nogometno prvenstvo.