Arsene Wenger
0

"Jeste li ludi, nikada ne bih silio nikoga na igru"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Britanski The Sun je u petak donio informaciju po kojoj španski nogometaš Cesc Fabregas, član Arsenala, nije slomio nogu na ogledu protiv Barcelone, već ranije.

Magnetska rezonanca pokazala je lakše puknuće fibule desne noge Fabregasa zbog čega je okončao ovu sezonu u dresu Arsenala, ali i doveo u pitanje nastup za Španiju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, koje započinje 11. juna.

Prvobitno se govorilo da je Fabregas slomio potkoljenicu pri kontaktu s Carlesom Puyolom, koji je uvjetovao jedanaesterac za Arsenal i nakon toga pogodak Fabregasa za 2-2 u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka.

No, The Sun je naveo, prema povjerljivim izvorima, da je Fabregas slomio taj dio noge četiri dana ranije i to u ogledu protiv Birminghama. Osvrnuo se, prilično žestoko, na to trener Arsenala Arsene Wenger.

"Jeste li vi normalni, pa nikada ne bih u igru slao igrača koji je povrijeđen ili bi bilo koga prisiljavao na igru. To nije istina, Fabregas je bio spreman za igru", krenuo je Wenger i nastavio:

"Njegova fizička spremnost je testirana na dan utakmice, kao i na samom zagrijavanju uoči početka. Svi testovi su pokazali da je spreman, kao što je i sam govorio da ne osjeća nikakvu bol. Mogu gotovo odgovorno tvrditi, jer je takav bio i ljekarski izvještaj, Cesc nije imao ništa slomljeno prije starta ogleda s Barcelonom".