Nogomet
17

FA Cup: Chelsea "petardom" ispratio MK Dons, Hazard konačno strijelac u ovoj sezoni

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Guus Hiddink vraća Chelsea u pobjedničku formu. To je pokazala i utakmica šesnaestine finala FA Cupa u kojoj su Plavci u gostima rezultatom 5:1 pregazili MK Dons, ekipu iz Championshipa, drugog "razreda" engleskog fudbala.

Iako se radi o protivniku iz nižeg ranga, ovaj pobjeda Chelseaja pokazuje da se aktuelni prvak Engleske vraća u formu iz prošle sezone. Jer, obratimo li pažnju na rezultate ostalih premijerligaša, samo su Manchester City, koji je rezultatom 4:0 u gostima savladao Aston Villu, i Tottenham, koji je u gostima slavio protiv niželigaša Colchestera (4:1), bili uvjerljivi.

Hiddinku je ovo bila osma utakmica u njegovom drugom mandatu na klupi Plavaca i sada ima učinak od četiri pobjede i četiri remija. Junak londonskog kluba bio je Oscar s postignutim hattrickom u prvom poluvremenu meča. U međuvremenu Potter se upisao u strijelce za domaći tim kada je u 21. minuti izjednačio na 1:1.

Chelsea je pobjedu ovjerio golom Hazarda iz penala u 55. minuti što je njegov 50. gol u dresu Chelseaja, a na njega je čekao od maja prošle godine kada je pogodio protiv Crystal Palacea u meču gdje su Plavci ovjerili titulu Premiershipa. Peti gol za Chelsea i za konačnih 5:1 postigao je Traore.

Pobjedu je upisao i Everton koji je golovima Konea, Lennona i Barkleya rezultatom 3:0 savladao Carlisle u gostima.