Nogomet
0

FA Cup: Liverpool i West Ham remizirali, revanš će odlučiti putnika u osminu finala

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Liverpool u trećem susretu protiv West Hama u ovoj sezoni nije uspio postići pogodak. Ovog puta susreli su se na Anfieldu u šesnaestini finala FA Cupa, a meč je završen bez golova što otvara vrata revanša.

Za Liverpool su u ovom meču od standardnih igrača igrali samo golman Mignolet i deganzivci Lovren i Clyne, dok je Slaven Bilić na drugoj strani izveo skoro najjaču postavu. Izmjena je bila na golu gdje je branio Randolph umjesto Adriana. Upravo je irski čuvar mreže bio junak za Čekića kada je u drugom poluvremenu odbranio udarce Bentekea i Teixeire.

Liverpool tako u trećem sudaru protiv West Hama u ovoj sezoni nije postigao pogodak, a već su se sastajali dva puta u Premiershipu gdje je West Ham upisao dvije pobjede - 2:0 na Boleyn Groundu i 3:0 na Anfieldu.

Većih iznenađenja nije bilo u ostalim susretima. Više se očekivalo od West Bromwich Albiona koji je na domaćem terenu remizirao protiv Peterborougha (2:2) i odluka će pasti u revanšu. Arsenal je na Emiratesu golovima Chambersa i Sancheza savladao Burnley za koji je pogodio Vokes. Konačan rezultat bio je 2:1.

Manchester City je u gostima pregazio Aston Villu rezultatom 4:0. Iheanacho je postigao hattrick, a jedan gol je dao Sterling. Tottehnam je rezultatom 4:1 slavio protiv Colchestera u gostima. Chadli je postigao dva gola, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Dier i Carroll. Colhester je autogolom Daviesa smanjio na 4.1.

  • u slučaju neriješenog rezultata, igra se revanš