Nogomet
114

Emir Spahić zadužio "peticu" u Bayeru: U BiH svi znaju za ovaj klub

Klix.ba
Emir Spahić na današnjem treningu Leverkusena
Emir Spahić na današnjem treningu Leverkusena
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić prije nekoliko dana potpisao je dvogodišnji ugovor sa njemačkim Bayerom. Danas je odradio prvi trening i zadužio dres sa brojem pet.

Spahić je na jutrošnjem treningu predstavljen svojim saigračima. Kako piše na zvaničnoj stranici kluba, kapiten Zmajeva dobro govori njemački jezik, što će biti od velike važnosti u budućnosti.

Popularni Spaha najviše je razgovarao sa svojim bivšim saigračem iz Seville, golmanom Andresom Palopom, sa kojim je igrao skoro dvije sezone u andaluzijskom klubu.

Nakon sat treninaranja, Spahić je i zvanično predstavljen kao pojačanje u prostorijama kluba na BayAreni.

"Svi ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini znaju za Bayer. Velika čast mi je biti član ovog kluba. Dat ću sve od sebe na terenu i nadam se uspješnoj sezoni u Leverkusenu", kazao je Spahić.

Podsjetimo, on je prošle sedmice potpisao za Bayer. Prethodno je boje ovog kluba branio i Sergej Barbarez, bivši reprezentativac i kapiten bh. nogometne reprezentacije, koji je za Apotekare ubilježio 61 nastup u dvije sezone i postigao 11 golova.

Također, boje nekadašnjeg prvaka Njemačke branili su i Sarajlija Anel Džaka te Boris Živković, reprezentativac Hrvatske rođen u Živincama.

Spahić će se tako pridružiti maloj koloniji bh. nogometaša u Bundesligi, gdje već uspješno igraju Sejad Salihović (Hoffeinheim), Mensur Mujdža (Freiburg), Vedad Ibišević (Stuttgart) te potencijalni reprezentativci Sead Kolašinac (Schalke 04) i Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig).

Bayer je sezonu završio na trećoj poziciji te ćemo Spahića u predstojećoj sezoni gledati u Ligi prvaka.