Nogomet
180

Spahić: Sve se brzo odigralo, nisam mogao propustiti ovu priliku

Klix.ba
Emir Spahić (Foto: Klix.ba)
Emir Spahić (Foto: Klix.ba)
Emir Spahić, kapiten bh. nogometne reprezentacije i novi član Bayera iz Leverkusena, u razgovoru za španske medije zahvalio se bivšim saigračima i navijačima Seville.

Spahić je sedmo pojačanje Apotekara u aktuelnom prelaznom roku. Popularni Spaha potpisao je ugovor na dvije sezone, a moguće je da saradnju sa ovim bundesligašem nastavi još jednu godinu.

"Sve se desilo veoma brzo. Znao sam da će situacija u Sevilli biti komplikovana, tako da sam potražio alternativu i desilo se to što se desilo. Jednostavno, nisam mogao propustiti ovu priliku. U dvije sezone u Sevilli desilo se svašta, ali ću pamtiti samo one dobre trenutke", kazao je Spahić za portal Orgullodenervion.com koji prati dešavanja u ovom andaluzijskom klubu u čijem je dresu kapiten naše reprezentacije odigrao 50 utakmica i upisao jedan gol.

Tako ćemo od naredne sezone u Bundesligi gledati nekoliko bh. reprezentativaca i internacionalaca. Među njima su Sejad Salihović (Hoffeinheim), Mensur Mujdža (Freiburg), Vedad Ibišević (Stuttgart), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig)...