Nogomet
33

Elvir Bolić: Argentina je favorit kompletnog Mundijala, ali ne smijemo se predati

Piše: A. M.
Elvir Bolić (Foto: Anadolija)
Elvir Bolić (Foto: Anadolija)
Elvir Bolić je Mundijal dočekao u Turskoj. U svojoj drugoj domovini gledao je meč otvaranja između Brazila i Hrvatske sa, kako kaže, mislima na utakmici Bosne i Hercegovine i Argentine.

Legenda našeg fudbala gledala je pripremne mečeve igrane u Americi, i poručuje da mu se dopalo kako su igrali naši Zmajevi.

"Dobro smo odigrali obje utakmice. Vidjelo se da nismo slučajno na Svjetskom prvenstvu. Vidi se i pomak u igri. Sa mnogo optimizma dočekujem Svjetsko prvenstvo", kazao je Bolić za Klix.ba.

Nekada najbolji strijelac naše reprezentacije mišljenja je da će formacija sa jednim napadačem biti učinkovita kada su u pitanju naši Zmajevi.

"Sve velike ekipe danas igraju sa jednim napadačem. Možda je i logično igrati protiv Argentine sa zgusnutim veznim redom. Ne bih se iznenadio kada bismo i neke utakmice do kraja igrali ponovo u formaciji sa dva napadača. Ove dvije utakmice su pokazale da odlično igramo u novoj formaciji", poručio je Bolić.

Pred nama je Argentina, Messi i društvo žele trijumf na otvaranju, ali se naši neće unaprijed predati.

"Oni su realno po meni favoriti, ne samo na utakmici protiv nas, već na kompletnom Svjetskom prvenstvu. Ne trebamo biti opterećeni, već uz maksimalan pristup pokušati parirati velikom protivniku. Trebamo biti svjesni da su i nakon Argentine pred nama još dvije utakmice koju su možda mnogo važnije. Ja lično mislim da će ključna utakmica biti ona protiv Irana u trećem kolu", dodao je Bolić.