Nogomet
0

Messi nezadovoljan Sabellinom taktikom protiv BiH

Anadolija
Kapiten Argentine i najbolji igrač te reprezentacije Lionel Messi nije zadovoljan prikazanom igrom Argentine u meču protiv BiH, a "krivcem" je proglasio selektora koji je promijenio formaciju u igri.

Messi je kazao da je dobro da je Argentina slavila pobjedu nad BiH, ali da nije zadovoljan prikazanom igrom. On tvrdi da njegova reprezentacija mora igrati sa tri napadača, kako su igrali i tokom proteklih kvalifikacija za Mundijal.

"Ekipe poput Argentine moraju isključivo razmišljati o svojoj igri, bez obzira sa kim igraju. Naravno, promjena taktike je moguća u toku susreta", tvrdi Messi.

Na upit novinara zašto je argentinski selektor Alejandro Sabella promijenio sistem igre protiv BiH, Messi je kazao da ne zna i da mu nije jasno zašto je to učinio.

"To pitajte njega. On je selektor i on donosi odluke, a mi igramo. Možda je to uradio kako ne bi izgubio sva tri boda", kazao je Messi.

Komentirajući dosadašnji tok Mundijala u Brazilu, Messi je kazao da su najbolje predstave pokazale Njemačka i Holandija, ali da mnogi još nisu imali priliku da pokažu svoje najbolje igre.

"Do sada su najbolji bili Nijemci i Holanđani. Odigrano je samo prvo kolo i nisu svi pokazali koliko zaista mogu", zaključio je Messi.

Argentina je u prvom kolu rezultatom 2:1 savladala BiH i trenutno je vodeća u grupi F, a u subotu igra utakmicu protiv Irana, dok se u drugom susretu ove grupe istog dana sastaju BiH i Nigerija.