Nakon plasmana Cityja u LP
0

Džeko: Sada možemo sretni na godišnji odmor

Totalsport
Edin Džeko (Foto: PA)
Edin Džeko (Foto: PA)
Svoj drugi premierligaški gol za Manchester City u nedjeljnom dvoboju posljednjeg, 38. kola kod Boltona zabio Edin Džeko. Pogodio je za konačnih 2-0 svoje ekipe, a za oficijelnu web-stranicu kluba dao je kraći intervju.

Koji gol smatrate važnijim: ovaj protiv Boltona ili onaj protiv Blackburna koji je odlučio pobjednika?

Oba su gola bila važna. Ovaj je pomogao da ostvarimo naš cilj od početka sezone, plasiramo se u Ligu prvaka. Sretan sam što sam zabio ponovno i što je gol opet bio važan.

Koliko je ova pobjeda bila važna u smislu da ste izbjegli kvalifikacije za Ligu prvaka ušavši u takmičenje izravno?

Naravno da je to velika stvar. Moguće je u kvalifikacijama dobiti suparnika kao što je minhenski Bayern. Naravno da ta mogućnost plaši. Radi se samo o dvjema utakmicama i ispadanje se lako može dogoditi. U dvjema utakmicama možete izgubiti sve. Fantastično je što smo se u Ligu prvaka plasirali izravno.

Prošlo je šest mjeseci otkako ste stigli u Premierligu. Šta očekujete od sljedeće sezone?

Ove je sezone bilo jako teško. Mislim da je to normalno za novog igrača. Mislim da ću biti daleko bolji iduće sezone. Drago mi je ipak da sam pomogao. Prvi put u historiji smo izborili nastup u Ligi prvaka. Sada na godišnji odmor možemo otići sretni.

Navijači vas vole. Skandirali su vaše ime tokom cijele utakmice. Je li vam se svidjela pjesmica?

Jest, jako. Bilo je nevjerovatno. Kad imate takvu podršku publike, to je fantastično. Želim navijačima zahvaliti ponovno na sjajnoj podršci koju su mi pružili kroz posljednjih pet mjeseci.