Edin Džeko uoči finala FA Cupa
0

"Dajte mi više vremena, ne 17 minuta"

Sarajevo-x.com
Nogometni reprezentativac BiH Edin Džeko obećao je navijačima Manchester Cityja da će iduće sezone vidjeti najbolje od njega.

Džeko je u januaru došao za velike novce iz Wolfsburga sa velikim ugledom i kao najbolji strijelac Bundeslige, ali je u Premiershipu dosad pogodio samo jednom. Još četiri je postigao protiv skromnih protivnika u FA Cupu i Evropskoj ligi. Džeko se nada kako će mu menadžer Roberto Mancini ipak pružiti šansu u finalu FA Cupa u subotu koje City igra protiv Stokea.

Britanski mediji prenose riječi našeg reprezentativca:

"Moj san je bio da igram u najjačoj ligi na svijetu s najboljim klubom i sad ovdje želim dati najbolje što mogu. Znam da mogu igrati puno bolje nego što je to bio slučaj u posljednjih nekoliko mjeseci. Nisam prvi igrač koji nije imao najbolji početak u novom klubu. Ipak, iako nisam postigao mnogo golova, raduje me da su oni koje sam postigao bili važni".

Džeko je dodao kako nikad nije sumnjao u sebe, te je podsjetio da je i po dolasku u Bundesligu postepeno napredovao.

"Nova sezona će biti moja. Želim priliku da redovnije počinjem utakmice kako bih mogao dati više golova", kaže naš dijamant.

Džeko je susret protiv Manchestera u polufinalu FA Cupa gledao s klupe, ali se ipak nada da će biti u prvih 11 u finalu.

"Svako želi igrati na Wembleyu. Možda baš dobijem šansu u finalu, ali najvažnije je da tim pobjeđuje", navodi Džeko.

Svjestan je da je igračima Cityja na leđima veliki teret jer navijači 35 godina čekaju veliki trofej.