Edin Džeko
0

"Nadam se nastupu u finalu FA Cupa"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Edin Džeko, napadač Manchester Cityja, nada se prilici u finalnoj utakmici FA Cupa. Utakmicu za naslov u tom natjecanju "građani" će odigrati u nedjelju protiv Stoke Cityja.

Ukupno će to biti 130. finale najstarijeg klupskog nogometnog takmičenja na svijetu i Džekina prva prilika za naslov nakon sezone 2008/09 kada je osvojio bundesligašku krunu kao istaknuti član Wolfsburgove ekipu.

Poznato je da Džeko ne igra u formi koja mu je omogućila 27 miliona funti vrijedan januarski transfer na Otok, međutim, bh.nogometaš se nada da će se i to uskoro promijeniti.

"Sretan sam što sam u samo nekoliko mjeseci ovdje dobio priliku za osvajanje trofeja. Kada sam dolazio bio sam svjestan toga da klub na bilo kakav naslov čeka već 35 godina. Dio historije već smo izmijenili plasmanom u Ligu prvaka sljedeće sezone, a sada je pred nama šansa za trofej."

"Za napadača je važno postići svoj prvi pogodak, a isto je i za klub. Osvojimo li naslov u FA Cupu, uvjeren sam da će se stvari okrenuti u našu korist."

"Ja sam zadovoljan, ali i svjestan da mogu igrati puno bolje. Ovdje sam tek nekoliko mjeseci i namjera mi je spreman dočekati predsezonu i sljedeću sezonu. San mi je bio igrati nogomet u najjačoj nogometnoj ligi svijeta i sada kada sam tu želim dati sve od sebe."

"Znam da svi žele igrati u finalu, ja nisam nastupio u poluzavršnici pa se nadam minutaži protiv Stokea. Važnije od svega, ipak, bit će pobjeda ekipe. Nije to bitno samo zbog nas već i zbog naših navijača", zaključio je Džeko.