Pobjeda protiv Birminghama
0

VIDEO / Džeko s tribina gledao Man. Cityjeve rezerve

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Bh. reprezentativac Edin Džeko nije bio na spisku trenera Roberta Mancinija za utakmicu League Cupa protiv Birminghama, koju su "Građani" riješili u svoju korist sa 2:0.

Italijanski stručnjak na teren je odlučio izvesti igrače koji ove sezone rjeđe dobijaju priliku. Našeg je reprezentativca odlučio u potpunosti odmoriti uoči važnih mečeva Lige prvaka sa Bayernom i domaćeg prvenstva sa Evertonom.

Debi za "Građane" imao je Owen Hargreaves kojeg je City doveo u posljednjim satima prelaznog roka kada se činilo da Englez mogao ostati bez angažmana zbog svojih konstantnih problema s povredama.

Bio je to debi iz snova za Hargreavesa koji je u 17. minuti prekrasnim pogotkom u same rašlje doveo City u vodstvo. Bivši vezni igrač gradskog rivala Uniteda igru je napustio u 57. minuti uz gromoglasni pljesak Etihada. Italijan Mario Balotelli zabio je u 38. za, pokazalo se konačnih, 2:0.

Engleski Carling Cup, 3. kolo, rezultati:

Brighton and Hove Albion – Liverpool 1:2 (Barnes 90-11m / Bellamy 7, Kuyt 81) Manchester City – Birmingham 2:0 (Hargreaves 17, Balotelli 38)

Southampton – Preston 2:1 (Hooiveld 27, Lallana 66 / Barton 52)