Džeko igrao 60 minuta
0

Manchester City savladao Everton 2:0

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Cityja napokon su osjetili kako je to pobijediti Everton na domaćem terenu. U meču 6. kola Premiershipa Mancinijeva ekipa slavila je 2:0. Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko igrao je do 60. minute, nakon čega ga je zamijenio Balotelli.

Ovom meču su prethodile četiri utakmice zaredom u kojima je Everton slavio kod Cityja. No, napokon su srušili domaći igrači to prokletstvo, a posebne zasluge pripadaju Mariju Balotelliju. Njemu je trebalo samo sedam minuta da zabije pogodak, na asistenciju Sergija Agüera. U 61. minuti je Talijan ušao u igru, umjesto Edina Džeke, a u 68. je postigao ključni pogodak.

Argentinac je lijepo petom ostavio loptu Balotelliju koji je s vrha šesnaesterca naciljao gostujuću mrežu.

Prije toga je City konstantno pleo mrežu oko gola Evertona, ali su bili i neprecizni i nespretni. No, kako god, pobjeda Cityja je sasvim zaslužena jer su tokom meča imali čak dvadeset udaraca prema suparničkom golu, te posjed lopte veći od 60 posto. Everton je tokom 90 minuta samo tri puta opalio u okvir suparničkog gola (dva puta u posljednje tri minute utakmice).

Utakmica je, pak, riješena u pretposljednjoj minuti ogleda kada je James Miner postigao pogodak za 2-0.

Edin Džeko u prvom poluvremenu imao je dvije dobre šanse, no nije bio dovoljno precizan.

Premiership, 6. kolo:

Manchester City - Everton 2-0 (Balotelli 68, Milner 89)

Kasnije:

Arsenal - Bolton Chelsea - Swansea Liverpool - Wolverhampton Newcastle - Blackburn West Bromwich - Fulham Wigan - Tottenham Stoke City - Manchester United