Ponovo počinju špekulacije
0

Džeko na ljeto u Milan, Ibrahimović u City?

Totalsport
Slab start bh. reprezentativca Edina Džeke u dresu Manchester Cityja nagnao je engleske i talijanske medije da pokrenu nagađanja o mogućem novom transferu donedavnog napadača Wolfsburga.

Talijani tako u četvrtak pišu, pozivajući se na ostrvske tabloide, kako bi na ljeto moglo doći do zamjene igrača na relaciji Milan - Manchester City. Takvoj bi situaciji Džeko ekspresno napustio Eastlands i završio na San Siru, a u Englesku bi otputovao Zlatan Ibrahimović koji u zadnje vrijeme ima problema s disciplinom u Seriji A.

A u međuvremenu, dok traju špekulacije, Džeko se priprema za subotnji okršaj protiv Manchester Uniteda u polufinalu FA Cupa na Wembleyju. Bit će to historijski trenutak za bosanskohercegovački nogomet jer će Džeko postati prvi nogometaš iz naše zemlje koji će zaigrati na kultnom stadionu. Za samo 24 sata će preteći sunarodnjaka Asmira Begovića čiji Stoke će u drugom polufinalu FA Cupa u nedjelju igrati protiv Boltona.

"Kao prvo, bitno je da zaigram u subotu. Ako se to ostvari, jasno je da ću biti ponosan što ću predstavljati svoju zemlju u tako velikoj utakmici. Budem li zaigrao, poslat ću Amiru poruku i zaželjeti mu sreću protiv Boltona jer bi bilo još bolje da dva bosanska igrača zaigraju u finalu FA Cupa. Siguran sam da bi se ljudima u domovini to svidjelo", izjavio je za službenu web-stranicu Manchester Cityja nogometaš koji još uvijek čeka prvi pogodak u Premierligi.