Edin Džeko
0

"Radije bih igrao nogomet, ali ako treba tući ću se"

Totalsport
Foto: Man City
Foto: Man City
U nedjelju je naš reprezentativac Edin Džeko zabio svoj prvijenac u dresu Manchester Cityja. Bilo je to na gostovanju kod trećeligaša Notts Countyja u 4. kolu FA Cupa za konačnih 1-1.

"Bio je poseban osjećaj zabiti. Bila je to moja treća utakmica za City i mislim da sam radio naporno, pa sam stoga zadovoljan golom", prenosi The Mirror Džekine riječi.

Uskoro se u konkurenciju nakon povrede u vrh napada Cityja vraća Mario Balotelli, pa će se stoga Džeko s njime boriti za mjesto u udarnih 11 uz Carlosa Teveza.

"Imamo puno dobrih igrača. Svi stignu igrati jer ima tako puno utakmica. O Balotelliju ne znam puno, vidio sam ga nekoliko puta, ali nije puno igrao. Za mene je najvažnije da budem spreman, a onda je na treneru da odluči."

U Premiership je Džeko stigao s epitetom najboljeg bundesligaškog strijelca iz 2009. godine s 26 postignutih golova. Ipak, za takav podvig na engleskim terenima bivši napadač Wolfsburga će, priznaje, morati očvrsnuti.

"Ovdje je puno drugačije i teže nego u Bundesligi. Rekao sam i prije da nikad nisam igrao ovakve utakmice u Njemačkoj. Moram se naviknuti na to, na borbu svih 90 minuta, jer želim biti uspješan u Engleskoj. Radije bih igrao nogomet, ali ako se moram tući i boriti, onda ću to i raditi."