Dijamant trese mreže
0

Džeko dvostruki strijelac i u Carling Cupu (VIDEO)

Piše: N. J.
Naš nogometni reprezentativac Edin Džeko postigao je dva gola na gostovanju njegovog Cityja kod Wolverhamptona u osmini finala Carling Cupa.

Domaći su poveli u 18. minuti preko MIlijaša, a onda je uslijedio uragan Cityja - u tri minute rezultat su preokrenuli u 1:3. Johnson je poravnao u 37, Nasri doveo City u vodstvo dvije minute kasnije, a u 40. minuti Džeko pogađa za 1:3, što je bio i rezultat prvih 45 minuta.

U nastavku De Vries postiže autogol, čime City povisuje vodstvo na 1:4 u 50. minuti, a Džeko postiže svoj drugi gol na utakmici za visokih 1:5 u 64. minuti. Minut kasnije domaći su uspjeli smanjiti rezultat na 2:5, pogodio je O Hara. Bio je to i konačan rezultat utakmice u kojoj je City izborio plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Ovim je Džeko u samo četiri dana postigao četiri gola za City, budući da je bio dvostruki strijelac i u gradskom derbiju kad je United stradao s visokih 1:6 na Old Traffordu.

Stoke našeg Asmira Begovića poražen je kao domaćin protiv Liverpoola s 1:2, te je ispao iz daljnjeg takmičenja u Carling Cupu. Dvostruki strijelac za Liverpool bio je Suarez.


szólj hozzá: Wol 2-5 Man