Nogomet
40

Duljević: Svoj prvi derbi sam obilježio na najbolji način, titula je sada bliže

Piše: D. B.
Nogometaši Sarajeva su jučer u 13. kolu BHT Premijer lige pobijedili Željezničar na Grbavici rezultatom 2:1 i tako upisali prvi trijumf na "vrućem" terenu u posljednjih pet godina. Junak utakmice je bio Haris Duljević, koji je ušao u igru s klupe i svojim golom riješio pitanje pobjednika.
Haris Duljević i Krste Velkoski
Haris Duljević i Krste Velkoski

Nogometaš Sarajeva je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba izrazio zadovoljstvo nogometnom predstavom na Grbavici.

"Utakmica je opravdala epitet derbija, atmosfera je bila fenomenalna, a sama igra je bila dobra s puno šansi, uprkos neuslovnom terenu", izjavio je Duljević.

Jučerašnji duel Željezničara i Sarajeva bio je njegov prvi vječiti derbi, koji je, ispostavilo se na kraju, odlučio svojim golom i već postao heroj navijača Sarajeva.

"Svoj prvi derbi sam obilježio na najbolji mogući način. Moram priznati da je bilo treme kad sam ušao u igru, ali je to brzo prošlo. Na kraju je sve završilo onako kako treba, dali smo sve od sebe, pobijedili i obradovali naše navijače.", rekao je nogometaš Sarajeva.

U narednom kolu na Koševo dolazi Vitez.

"U svakoj utakmici želimo pobijediti, nadam se da ćemo i protiv Viteza osvojiti sva tri boda. Sada smo bliže tituli, ali ima još dosta utakmica do kraja prvenstva. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo trofej", završio je Duljević.