Nogomet
35

Haris Duljević za Klix.ba: Sretan sam zbog gola, ali je pobjeda najvažnija

Piše: D. B.
Haris Duljević
Haris Duljević
Sarajevo je u 2. kolu BHT Premijer lige ostvarilo veliku pobjedu rezultatom 3:1 na uvijek neugodnom gostovanju kod banjalučkog Borca. Jedan od najzaslužnijih nogometaša Bordo ekipe za osvajanje tri boda svakako je mladi Haris Duljević, koji je prelijepim golom slomio odbranu Banjalučana.

Duljević je u razgovoru za portal Klix.ba kratko prokomentarisao jučerašnju takmicu u Banjoj Luci.

"Dominirali smo svih 90 minuta susreta bili smo mnogo bolji protivnik na terenu, a presudio je naš motiv. Maksimalno smo se zalagali i na kraju pobijedili", izjavio je Duljević.

Nakon lijepog gola protiv Atromitosa, koji je bio veoma važan za nadoknađivanje zaostatka iz prve utakmice i kasnije potpuni preokret u revanšu vrijedan plasmana u play off Evropske lige, Duljević je bio taj koji je slomio otpor Borca. Napravio je maestralan potez i prevario svog čuvara, a onda se namjestio i odličnim udarcem izvan šesnaesterca pogodio mrežu Banjalučana. Zadovoljstvo svojim performansama, kao i igrom ekipe, Duljević nije krio.

"Drago mi je što sam ušao u dobru formu, osjećam se odlično. Pozicija koju mi je šef dodijelio mi odgovara i ja ću u narednom periodu davati sve od sebe kako bih igrao još bolje. Sretan sam zbog novog gola, ali je ipak najvažnije da ekipa pobjeđuje i da osvajamo bodove", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

U narednom kolu na Koševo stiže mostarski Velež.

"Umorni smo, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Velež. Mi ulazimo u svaku utakmicu sa željom da pobijedimo, pa će tako biti i protiv Rođenih. Očekujem veliki broj navijača i sjajnu podršku", kazao je Duljević.

U play offu Evropske lige će Sarajevo odmjeriti snage s bundesligašem Borussijom M'gladbach.

"To je velika ekipa, ali se nikog ne bojimo. SIgurno je da ćemo dati sve od sebe kako bi napravili veliku stvar za navijače, klub, grad i državu", završio je Duljević.