Nogomet
101

Duljević: Hat-trick mi je vratio samopouzdanje, u 2. pretkolu Evropske lige neće biti problema

Piše: D. B.
Haris Duljević
Haris Duljević
Bh. nogometaš i mladi reprezentativac, Haris Duljević, od naredne sezone će nositi dres FK Sarajevo. U ekipu se već uklopio, a današnjim žrijebom Evropske lige je zadovoljan i vjeruje da će Divovi proći u 3. pretkolo.

Duljević je nakon teškog perioda u Olimpicu u proteklih nekoliko mjeseci stigao u FK Sarajevo, a prvi utisci su fantastični.

"Saigrači su me prihvatili bolje nego sam očekivao, a trenutno najviše vremena provodim sa Ševkom Okićem. Sarajevo je veliki klub, organizacija je na vrhunskom nivou, to sam znao i prije nego sam stigao na Koševo", izjavio je Duljević za portal Klix.ba.

Sarajevo je u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Natrona iz Maglaja pobijedilo 8:0, a Duljević je postigao hat-trick.

"Drago mi je što sam zaigrao nakon dužeg vremenskog perioda. Postigao sam tri gola i vratio sam samopouzdanje. Ponosan sam što sam igrač Sarajeva i čast mi je igrati s igračima koje imamo", kazao je mladi nogometaš.

Poseban je utisak na njega ostavio trener Bordo ekipe Dženan Uščuplić.

"Dženo je sigurno veliki trener i od njega ću mnogo naučiti", smatra Duljević.

Konkurencija u napadu Sarajeva je veoma jaka.

"Na meni je da se trudim i vrijedno radim, pa se nadam da ću na taj način izboriti mjesto u početnom sastavu", rekao je novi nogometaš Sarajeva.

Sarajevo u 2. pretkolu Evropske lige čeka pobjednika iz dvomeča Haugesund - Broughton.

"Dobro ćemo se spremiti, vjerujem da neće biti problema za nas. Idemo u 3. pretkolo", završio je Duljević.