Nogomet
18

Haris Duljević: Svjestan sam koliko derbi znači navijačima, želimo ih obradovati pobjedom

Piše: D. B.
Haris Duljević
Haris Duljević
Nogometaše Sarajeva u 13. kolu BHT Premijer lige očekuje gradski derbi protiv ljutog rivala Željezničara na stadionu "Grbavica". Nogometaš FK Sarajevo Haris Duljević je prepustio ulogu favorita Željezničaru, ali smatra da Bordo ekipa može neugodno iznenaditi komšije i slaviti pobjedu.

Sarajevo u posljednja tri kola ima dvije pobjede i remi, čime su na Koševu poprilično zadovoljni.

"Možemo biti zadovoljni u konačnici, iako ostaje žal zbog propuštenih prilika u Mostaru na utakmci protiv Zrinjskog. Međutim, fokusirani smo na naredne utakmice i moram istaći da su rezultati u posljednjem kolu išli nama na ruku, odnosno, remi između dva direktna konkurenta za sami vrh na Otoci", izjavio je Duljević.

On će u nedjelju zaigrati u svom prvom derbiju protiv Željezničara u bordo dresu.

"Svjestan sam u potpunosti koliko ova utakmica znači navijačima. Za njih je važniji derbi od bilo koje druge utakmice u ligi. Moja želja, velika želja, jeste da ih obradujemo pobjedom. Dati ćemo sve od sebe kako bismo uspjeli u tome", rekao je mladi reprezentativac BiH.

Ulogu favorita je prepustio rivalu, ali je istakao da Sarajevo može do pobjede.

"Ulogu favorita prepuštam Željezničaru zbog toga što su trenutno na tabeli iznad nas, a igraju i na domaćem terenu. Međutim, smatram da imamo načina da ih iznenadimo. Što se tiče rezultata, bio bih zadovoljan s minimalnom pobjedom", kazao je Duljević.

Bordo ekipa očekuje težak zadatak na Grbavici i najavljuje žestoku borbu.

"Očekuje nas teška utakmica po neuslovnom terenu, koji će, nadam se, biti u boljem stanju do same utakmice nego što je sada. Bit će borbeno od samog početka i nadam se da ćemo odgovoriti dobro na sve zadatke našeg stručnog štaba te da ćemo pružiti dobru partiju", izjavio je nogometaš FK Sarajevo.

Na Koševu od titule ne namjeravaju odustati.

"Suvišno je govoriti o ambicijama kada se priča o Fudbalskom klubu Sarajevo. Svi dobro znamo šta ovaj klub želi i koji su nam ciljevi na kraju sezone, međutim, ne želimo o tome pričati. Još uvijek je situacija na tabeli izuzetno zgusnuta i mijenja se iz kola u kolo. Mi u Sarajevu idemo naprijed iz utakmice u utakmicu", završio je Duljević.

Gradski derbi se igra u nedjelju na Grbavici od 13:30 sati.