Nastavak skandala
95

Dodik u Beogradu posjetio žensku nogometnu reprezentaciju entiteta RS

Piše: N. K.
Dodik u posjeti ekipi (Foto: SNSD)
Dodik u posjeti ekipi (Foto: SNSD)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je u Beogradu žensku reprezentaciju Republike Srpske, koja učestvuje na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu.

Skandalozni nastup ženske nogometne ekipe banjalučke Medicinske škole na Svjetskom školskom prvenstvu koje je počelo 6. aprila u Beogradu izazvalo je brojne kontroverze pa je reagovalo i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Iz ove institucije su oštro osudili postupak Željka Tanaskovića, bivšeg odbojkaškog reprezentativca Srbije i predsjednika Saveza za školski sport ove zemlje, nazvavši ga perfidnim jer je, kako se navodi, zloupotrijebio srednjoškolce Republike Srpske u političke svrhe.

Naime, Tanasković je kao predsjednik odbora u Svjetskoj sportskoj školskoj federaciji uspio izlobirati da srednjoškolci iz Republike Srpske nastupaju pod zastavom RS-a kao samostalne države.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je kao ministarstvo nadležno za oblast sporta na nivou BiH uputilo protest i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvi omladine i sporta Republike Srbije

Inače, srednjoškolski timovi, 26 muških i 14 ženskih ekipa, pobjednici su nacionalnih takmičenja u nogometu, a među njima su i predstavnici nogometnih velesila kao što su Brazil, Njemačka i Italija.

Reprezentativke Republike Srpske takmiče se u C grupi sa Njemačkom, Danskom i Kineskim Tajpejom.